BM: Ýsrail askerleri Batý Þeria ile Doðu Kudüs'te 500'den fazla Filistinliyi öldürdü
ABONE OL

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basýn toplantýsýnda gazetecilere açýklamalarda bulundu.

BM Ýnsani Ýþler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) edindikleri bilgiyi aktaran Dujarric, 7 Ekim'in ardýndan Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin iþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te Filistinlilere yönelik 940 saldýrý düzenlediðini söyledi.

Dujarric, Ýsrail askerleri ve Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda ayný dönemde Batý Þeria ile Doðu Kudüs'te üçte biri çocuk 500'den fazla Filistinliyi öldürdüðünü belirterek, 5 binden fazla Filistinlinin de yaralandýðýný ifade etti.

BM Sözcüsü, Ýsrailli yetkililerin 900 Filistin yapýsýna da el koyduðunu ya da yok ettiðini, bunlarýn yüzde 40'ýnýn insanlarýn yaþadýðý evler olduðunu, bu nedenle 2 bin kiþinin yerinden edildiðini vurguladý.

- YARDIMLARDA DÜÞÜÞ

BM Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansýndan (UNRWA) edindikleri bilgiyi de aktaran Dujarric, Ýsrail'in saldýrýlarýnýn ajanslarýn Refah'ta yardým daðýtýmýný doðrudan etkilediðini dile getirdi.

Dujarric, 28 Mayýs -1 Haziran tarihlerinde Kerem Ebu Salim Sýnýr Kapýsý'ndan sadece 232 yardým týrýnýn geçiþ yapabildiðini, bunun Refah saldýrýsý öncesine göre büyük düþüþ olduðunu söyledi.