BM kararý ihlal edildi! 300 Kuzey Koreli iþçi Rusya'ya geldi
ABONE OL

Güney Koreli bir uzman yaptýðý açýklamada, Pyongyang ve Moskova arasýndaki yakýn iþbirliðinin bir baþka örneði olarak Kuzey Kore'den geldiði tahmin edilen yaklaþýk 300 iþçinin Þubat ayý baþýnda trenle Rusya'ya ulaþtýðýný söyledi.

Güney Kore ajansý Yonhap'ýn haberine göre, devlet tarafýndan finanse edilen Kore Ulusal Birleþme Enstitüsü'nde kýdemli araþtýrma görevlisi olan Cho Han-bum, "Paket taþýrken görüldüler, ancak kýyafetlerinden turist olmadýklarý barizdi, hemen iþçi olduklarý anlaþýldý" ifadelerini kullandý.

BM'NÝN KARARINA ÝHLAL

Eðer bu haber doðrulanýrsa, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Korelilerin yurtdýþýnda çalýþmasýný yasaklayan kararýnýn ihlal edildiði ortaya çýkmýþ olacak.

Rus medyasýna göre bu haber ayný zamanda iktidardaki Kore Ýþçi Partisi'nin yedek üyesi Kim Su-gil ile Rusya Federasyonu Komünist Partisi lideri Gennady Zyuganov arasýnda bugünlerde gerçekleþen görüþmesine denk geliyor.

Rusya devletine ait RIA Novosti haber ajansý, Kim'in Salý günü Rusya yasama meclisinin alt kanadýnda Zyuganov ile bir araya geldiðini ve burada diplomatik iliþkileri güçlendirmenin yeni yollarýný görüþtüklerini bildirdi.

Kuzey Kore'nin baþkentindeki Rus Büyükelçiliðine göre, Þubat ayý baþlarýnda 100 kiþilik bir Rus turist grubu Pyongyang'a geldi ve bu grup, Covid-19 salgýný nedeniyle sýnýrlarýn tamamen kapatýlmasý ardýndan Kore'ye giriþ yapan ilk yabancý grup oldu.

KORE, RUSYA VE ÇÝN'LE YAKINLAÞMAYI TERCÝH ETTÝ

Pyongyang, kendisine karþý yeni yaptýrýmlarý veto eden, Ýsrail ve Ukrayna'daki savaþlarý demokratik olarak kabul eden ülkeler arasýnda artan husumetin damgasýný vurduðu küresel bir çerçevede, kendisine belirli güvenlik garantileri saðlayan Pekin ve Moskova ile baðlarýný güçlendirmeyi tercih etti.