BM Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin "Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliði, 52 ülke ve 2 uluslararasý örgüt adýna ortak bir mektup göndererek Ýsrail'e silah transferinin sonlandýrýlmasýný talep etti. BM Genel Sekreteri'nin bu ortak mektuba tepkisi nedir? Kendisi bu çaðrýyý destekliyor mu?" sorularýný yanýtladý.
Dujarric, çaðrýnýn üye ülkelere yapýlmasý durumunda bu konuda faaliyete geçme yükümlülüðünün onlarda bulunduðunu ifade etti.
"BÝZÝM TUTUMUMUZDA BÝR DEÐÝÞÝKLÝK YOK"
Dujarric, Ýsrail Dýþiþleri Bakanlýðýnýn BM Genel Kurul Baþkaný Philemon Yang'a bir mektup göndererek, BM Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansýnýn (UNRWA) yetkisini belirleyen 1967 anlaþmasýndan çekildiðini bildirmesine iliþkin ise, "Bizim tutumumuzda bir deðiþiklik yok." açýklamasýnda bulundu.
Dujarric, Ýsrail'in UNRWA'ya iliþkin yasasýnýn tam olarak uygulanmasýnýn Ajansýn bu bölgelerde çalýþmasýný engelleyeceðini anýmsattý.
UNRWA'nýn sadece insani yardým deðil, ayný zamanda eðitim ve saðlýk hizmeti de sunduðunu kaydeden Dujarric, avukatlarýnýn Ýsrail Dýþiþleri Bakanlýðýnýn gönderdiði mektubu detaylý þekilde incelemeye devam ettiðini söyledi.
Dujarric, "UNRWA bugün görevini yapmaya devam ediyor." dedi.