Bölgede savaþ çanlarý... Çok sayýda Kuzey Kore askeri güney sýnýrýný geçti! Uyarý ateþi açýldý
ABONE OL

Güney Kore ve Kuzey Kore arasýnda son günlerde týrmanan gerginlik, bu kez sýnýr hattýna sýçradý. Güney Kore Genelkurmay Baþkanlýðý'ndan (JCS) yapýlan açýklamada, yaklaþýk 20 Kuzey Kore askerinin Pazar günü yerel saatle 12.30 sýralarýnda Askerden Arýndýrýlmýþ Bölge (DMZ) içinde yer alan Askeri Sýnýr Çizgisi'ni (MDL) geçtiði bildirildi. Geliþmenin ardýndan Güney Koreli askerlerin uyarý ateþi açtýðý belirtilirken, Kuzey Koreli askerlerin ise kýsa süre sonra kendi ülke sýnýrlarýna çekildiði aktarýldý.

"YANLIÞLIK OLDUÐUNU DÜÞÜNÜYORUZ"

JCS sözcüsü Albay Lee Sung-jun konuyla ilgili yaptýðý açýklamada, DMZ'nin ot ve çalýlarla kaplý olduðunu belirterek, bu nedenle sýnýr iþaretini görmenin zor olabileceðine dikkat çekti. Olayýn öncesinde Kuzey Koreli askerlerin DMZ içinde bilinmeyen bir görev üzerinde çalýþtýðýný kaydeden Lee, Kuzey Koreli askerlerin sýnýrý yanlýþlýkla geçtiðinin deðerlendirildiðini söyledi.

GERÝLÝM TIRMANMIÞTI

Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin sýnýr bölgelerine çöp taþýyan bini aþkýn balon göndermesi bölgede gerilimi týrmandýrmýþ, Seul yönetimi ise Pyongyang'a misilleme olarak 2018'de Kuzey Kore ile imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaþmayý tamamen askýya almýþtý. Son olarak Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye yönelik propaganda yayýný yapan dev hoparlörleri sýnýr bölgesine yeniden kurduðu kamuoyuna yansýmýþtý.

  • sýnýr geçiþi
  • uyarý ateþi
  • Kuzey Koreli askerler
  • yüksek gerilim
  • güney kore ordusu