Brezilya eski lideri Bolsonaro'nun baþý 'beyan etmediði' elmaslarla dertte! Kara para aklamakla suçlanýyor
ABONE OL

Adlarýnýn açýklanmasýný istemeyen iki yetkili, Brezilya Federal Polisinin, Bolsonaro hakkýnda Suudi Arabistan tarafýndan "hediye edilen elmaslarý beyan etmeden zimmetine geçirdiði ve vergisini ödemediði" yönünde rapor hazýrladýðýný belirtti. Federal polis tarafýndan hazýrlanan ve Bolsonaro'nun "kara para aklama" ile suçlandýðý raporun, Brezilya Yüksek Mahkemesine gönderileceðini aktaran yetkililer, eski Devlet Baþkaný hakkýnda mahkemeye suç duyurusunda bulunup bulunmayacaðýna Brezilya Baþsavcýsý Paulo Gonet'in karar vereceðini kaydetti.

OLAYIN BASINA SIZMASINA TEPKÝ

Polis, soruþturma kapmasýnda Bolsonaro'nun yaný sýra eski Devlet Baþkaný'nýn avukatlarýndan Frederick Wassef ve Fabio Wajngarten'in de aralarýnda bulunduðu 10 kiþiyi de dosyaya dahil etti. Konuya iliþkin açýklamalarda bulunan Wassef, soruþturmanýn gizli yürütülmesi gerektiðini belirterek, olayýn basýna sýzdýrýlmasýný kýnadý. Wajngarten de sosyal medya platformu X'ten yaptýðý paylaþýmda, soruþturmayla herhangi bir ilgisi olmadýðýnýn bilinmesine raðmen Bolsonaro'yu savunduðu için sürekli cezalandýrýldýðýný ifade etti.

70 BÝN DOLAR ELDE ETTÝ

Federal polis, geçen yýl, Bolsonaro'yu 3 milyon dolarlýk elmas mücevherleri ülkeye sokmak ve iki lüks saati satmakla suçlamýþtý. Polis, Bolsonaro'nun Suudi Arabistan'dan hediye olarak gelen bu saatlerin satýþýndan yaklaþýk 70 bin dolar elde ettiðini açýklamýþtý.