Brezilya: Maduro, Venezuela'da devlet baþkanlýðý seçiminin 2024'ün ikinci yarýsýnda yapýlacaðýný söyledi
ABONE OL

Ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler'deki Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluðu (CELAC) VIII. Zirvesi kapsamýnda görüþen Brezilya Devlet Baþkaný Luiz Inacio Lula da Silva ve Venezuela Devlet Baþkaný Nicolas Maduro, seçim konusunu ele aldý.

Brezilya Devlet Baþkanlýðý basýn biriminden yapýlan açýklamada, ikili görüþmede Maduro'nun, Lula da Silva'ya ülkesinde devlet baþkanlýðý seçiminin 2024'ün ikinci yarýsýnda yapýlacaðý taahhüdünde bulunduðu belirtildi.

Görüþmenin ardýndan Brezilya televizyonu Globonews'e açýklama yapan Maduro, "Toplantý çok iyi geçti, iki ülke arasýndaki ekonomik konularý ele aldýk. Ýþbirliðini daha da güçlendireceðiz." dedi.

Maduro, sosyal medya hesabý X'teki paylaþýmýnda ise "Brezilya Devlet Baþkaný Luiz Inacio Lula da Silva ile çok verimli bir görüþme gerçekleþtirdik. Ortak kalkýnma ve diplomatik iliþkilerimizi güçlendirmek için çabamýz sürecek." ifadesini kullandý.

CELAC zirvesi sýrasýnda mevkidaþlarýyla ikili görüþmeler yapan Maduro, Honduras Devlet Baþkaný Xiomara Castro ve Meksika Dýþiþleri Bakaný Alicia Barcena ile de bir araya geldi.