Bulgaristan 3 yýlda 7'nci kez sandýk baþýna gidecek
ABONE OL

ÝTN Parlamento Grubu Baþkaný Toþko Yordanov, Cumhurbaþkanlýðýnda düzenlenen törende meclisteki tüm siyasi partilerle müzakere yaptýklarýný ancak hükümetin kurulmasý için gereken desteði bulamadýklarýný söyledi.

240 üyeli parlamentoda 16 kiþilik grubu bulunan ÝTN'nin lideri Slavi Trifonov, "Diðer siyasi güçler aptalca ve sorumsuz bir tavýr sergilediler." ifadesini kullanmýþtý.

Trifonov, dün partisinin sosyal medya hesabýnda "Partilerin sorumsuz aptallýðý yüzünden yine erken seçime gidiyoruz." paylaþýmýnda bulundu.

Ülkedeki son seçimin ardýndan eski Baþbakan Boyko Borisov'un lideri olduðu Bulgaristan'ýn Avrupalý Geliþimi Ýçin Yurttaþlar (GERB) Partisi ve Deðiþime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) Ýttifaký da hükümet kuramamýþtý.

- "SÝYASÝ KRÝZ GÝTTÝKÇE BÜYÜYOR"

Törende konuþan Cumhurbaþkaný Rumen Radev, siyasi krizin gittikçe büyüdüðünü ve ülkenin son 3 yýlda 7'nci kez genel seçime gitmek zorunda kaldýðýný söyledi.

Radev, hükümetin kurulamamasýndan halkýn olumsuz etkilendiðini ve kurumlarýn iþleyiþinin aksadýðýný belirtti.

Erken seçim tarihinin belirlenmesinden önce geçici hükümetin kurulmasý için çalýþacaklarýný vurgulayan Radev, Parlamento Baþkaný Raya Azaryan'ý geçici baþbakan olmasý için ikna etmeye çalýþacaðýný ifade etti.

Bulgaristan'daki siyasi gözlemciler, yeni erken genel seçimlerin 6 veya 13 Ekim'de yapýlabileceðini savunmuþtu.

9 Haziran'daki erken genel seçimlere katýlým oraný yüzde 34 düzeyinde kalmýþtý. Son erken seçime katýlýmýn daha da düþük olmasý bekleniyor.