Çalýþtýðý gazetenin Gazze ile ilgili yalan haber yapmasýna tepki gösteren kiþi kendini yakmaya çalýþtý
ABONE OL

Sosyal medyada yayýlan görüntülerde, genç bir erkeðin kendini ateþe vermeye çalýþtýðý anda polis tarafýndan engellendiði görüldü.

"Ben gazeteciyim. Lütfen yalan haberi durdurun" diye baðýran kiþi, kendini ateþe vermeye çalýþtý.

Protesto alanýnda bir kiþi su atarak ateþi söndürmeye çalýþýrken, polis de kendini yakmaya çalýþan kiþiye müdahale etti.

Söz konusu kiþinin kolunda yanýklar olduðu görüldü.

Görgü tanýklarý, kendini ateþe veren kiþinin "CBS'te gazeteci olduðunu" söylediðini ve "CBS'in Gazze'de yalan haber yaptýðýný" dile getirdiðini belirtti.

- GAZZE ÝÇÝN KENDÝNÝ YAKAN PROTESTOCULARIN SAYISI ARTIYOR

Ýsrail'e verdiði destek nedeniyle þu ana kadar ABD'de, bugünküyle birlikte 4 eylemci kendini yakma protestosu gerçekleþtirdi.

Ýlk olarak Georgia eyaletinin Atlanta þehrinde, kimliði açýklanmayan bir kiþi, 1 Aralýk 2023'te ABD'nin Ýsrail'e destek politikalarýný protesto etmek için Ýsrail'in Atlanta Baþkonsolosluðu önünde kendini yakmýþtý.

Aðýr yaralanan þahýs hastaneye kaldýrýlýrken yetkililer protesto sýrasýnda þahsýn yanýnda Filistin bayraðýnýn bulunduðunu açýklamýþtý. Söz konusu kiþinin ismi, yaþý veya cinsiyeti gizli tutuldu.

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaþýndaki Aaron Bushnell'in, 24 Þubat 2024'te Ýsrail'in Washington Büyükelçiliði önünde gerçekleþtirdiði kendini yakma eylemi ise en çok ses getiren protesto oldu.

Bushnell, telefonunu kurarak sosyal medyadan canlý verdiði eyleminde, üzerinde askeri üniformasý olduðu halde, "Artýk soykýrým suçuna iþtirak etmeyeceðim" demiþ ve baþýndan aþaðý benzin dökerek kendisini ateþe vermiþti. Dakikalarca nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye baðýran Bushnell hayatýný kaybetmiþti.

ABD'nin Boston kentinde ise 11 Eylül'de, sosyal medyada kendini Matt Nelson olarak tanýtan kiþi "Gazze'deki soykýrýmý" protesto eden bir video paylaþtýktan sonra kendini ateþe vermiþti.

  • Gazze
  • gazete