Cezayir ve Güney Sudan iliþkilerinde yeni bir sayfa açýyor
ABONE OL

Cezayir Dýþiþleri Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Dýþiþleri Bakaný Ahmed Attaf , Kimyasal Silahlarýn Yasaklanmasý Örgütü (OPCW) iþbirliðinde baþkent Cezayir'de düzenlenen "Chemex Africa 2023" toplantýsý çerçevesinde ülkeye gelen Güney Sudan Dýþiþleri Bakaný James Pitia Morgan ile görüþtü.

Görüþmede, Cezayir ile Güney Sudan arasýnda siyasi, diplomatik ve ekonomik alanlarda ikili iþbirliðini canlandýrmanýn yollarý ve bu yöndeki beklentiler ele alýndý.

Attaf ile Morgan, Afrika kýtasý düzeyinde ve özellikle Sahel-Sahra bölgesindeki son geliþmelerin yaný sýra Güney Sudan'daki güvenlik ve siyasi durum ile ülkedeki barýþ anlaþmasýnýn uygulanmasýnda kaydedilen ilerlemeyi deðerlendirdi.

Ýki bakan, söz konusu görüþmelerin sonunda, iki ülke arasýnda iletiþimi geliþtirmek üzere siyasi istiþareler için bir mekanizma kurmaya yönelik mutabakat zaptý imzaladý.

Güney Sudan Dýþiþleri Bakaný Morgan, Cezayir Savunma Bakanlýðý tarafýndan OPCW iþbirliðinde düzenlenen "Chemex Africa 2023" toplantýsýna katýlmak üzere ilk defa Cezayir'i ziyaret ediyor.