Çin, Pasifik Okyanusu'na kýtalararasý balistik füze fýrlattý
ABONE OL

Çin'den ABD ve müttefiklerini kýzdýracak bir hamle geldi. Çin Savunma Bakanlýðý'ndan yapýlan açýklamada, Halk Kurtuluþ Ordusu'nun Pasifik Okyanusu'na kýtalararasý balistik füze fýrlattýðý bildirildi. Pekin saatiyle 08.44'te fýrlatýlan ve sahte bir savaþ baþlýðý taþýyan füzenin "hedeflenen sulara düþtüðü" belirtildi. Füze denemesinin yýllýk eðitim faaliyetlerinin rutin bir parçasý olduðu ve herhangi bir ülkeyi hedef almadýðý vurgulandý.

DETAYLI BÝLGÝ PAYLAÞILMADI

Çin basýný bölgedeki ülkelerin füze denemesi hakkýnda önceden bilgilendirildiðini duyururken, füzenin menzili ya da izlediði yol gibi detaylar hakkýnda bilgi paylaþýlmadý. Çin'in son hamlesi "ABD ve bölgedeki müttefiklerine gözdaðý" olarak yorumlandý.

NÜKLEER CEPHANELÝK GENÝÞLÝYOR

ABD Savunma Bakanlýðý'nýn geçtiðimiz yýlki raporuna göre Çin'in 350'si kýtalararasý balistik füze uyumlu olmak üzere 500'den fazla operasyonel nükleer savaþ baþlýðý bulunuyor. 2030'a kadar bini aþkýn savaþ baþlýðýna sahip olacaðý öngörülen Çin'in, kýtalararasý balistik füzeler için yüzlerce gizli silo inþa ettiði belirtiliyor.