Çin'den ABD'ye 'Suriye' çýkýþý: Derhal son verin!
ABONE OL

Ning, Pekin'de düzenlediði basýn toplantýsýnda, Çin devlet televizyonu CCTV'nin Suriye'deki tahýl kaçakçýlýðýna dair araþtýrma haberinin bulgularýna dair deðerlendirme yaptý.

Geçmiþte tahýl ihracatçýsý olan Suriye'de bugün nüfusunun yüzde 55'inin gýda güvencesizliði ile karþý karþýya bulunduðuna iþaret eden Sözcü Mao, "ABD, bu durumdan inkar edilemez þekilde sorumludur. ABD, terörle mücadele için Suriye'de olduðunu söylüyor ama aslýnda yaðma için orada." dedi.

Mao, ABD'nin sürekli insan haklarýný vurguladýðýný ama baþka ülkelerdeki halklarýn yaþama ve geçinme hakkýný önemsemediðini, kendisini demokrasinin, özgürlüðün ve refahýn muhafýzý gibi sunduðunu ancak gerçekte insani krizlerin mimarý olduðunu savundu.

"YAÐMALAMAYA DERHAL SON VERMELÝ"

ABD'nin Suriye'nin egemenliðine ve toprak bütünlüðüne saygý göstermesi gerektiðini vurgulayan Mao, "ABD, Suriye'deki yasa dýþý askeri iþgaline ve ülkenin kaynaklarýný yaðmalamaya derhal son vermeli, Suriye halkýna verilen zararý karþýlamak üzere somut eylemlerde bulunmalýdýr." ifadelerini kullandý.

CCTV'nin haberinde ABD askerlerinin günde 10 kamyon tahýlý Suriye dýþýna kaçýrdýklarý ve bu kaçakçýlýðýn üstünü örtmek üzere kontrol noktalarýndan geçen kiþilerin telefonlarýný inceleyerek bununla ilgili fotoðraflarý zorla sildirdikleri iddialarýna yer verilmiþti.

  • Suriye kaynaklarý