Hamas lideri Sinvar'ýn þehit edilmesiyle ilgili yeni detay! Ýsrail iki gün sonra fark etmiþ
ABONE OL

Ýsrail, Tahran'da suikastla þehit edilen Hamas lideri Ýsmail Haniye'nin ardýndan hareketin baþýna geçen Yahya Sinvar'ý da önceki gün Gazze'de etkisiz hale getirdiðini duyurdu. Hamas yetkilileri, Sinvar'ýn þehit edilemesini 'acý verici' olduðunu belirterek doðruladý; Hamas'ýn sonunda kazanacaðýný vurguladý. Bunun üzerine Gazze'deki soykýrýma ses çýkarmayan Avrupalý liderler, Ýsrail'i kutlama mesajlarý yayýmladý.

"FIRSAT" DÝYE PAZARLADILAR

Fransa Cumhurbaþkaný Emmanuel Macron, Brüksel'deki AB Zirvesi'nin ardýndan konuþtu. Macron, "Ýsrail için bir dönüm noktasý olmasýnýn yaný sýra askeri bir baþarýdýr. Tüm rehinelerin serbest býrakýlmasý ve savaþýn sona ermesi için bu fýrsatýn deðerlendirilmesi gerekiyor. Askeri operasyonlara son vermeliyiz" dedi. Ýngiltere Baþbakaný Keir Starmer ise 7 Ekim saldýrýsýný iþaret ederek Yahya Sinvar'ýn "Holokost'tan bu yana Yahudi tarihindeki en ölümcül günün arkasýndaki beyin" olduðunu ileri sürdü.

SÝNVAR'I VURDUKLARINI 2 GÜN SONRA FARK ETTÝLER

Hamas lideri Yahya Sinvar'ýn Refah'taki kara operasyonunda tesadüfen þehit edildiði ortaya çýktý. Ýsrail Ordusu'nun 828. Bislamach Tugayý'na baðlý askerlerin, 16 Ekim'de Tal el-Sultan bölgesinde devriye gezerken üç Hamas üyesini tespit ettiði; çatýþma çýktýðý öne sürüldü. Ýddiaya göre o aþamada dikkat çekici bir þey görülmedi; askerler perþembe sabahýna kadar olay yerine dönmedi. Daha sonra cenazeler incelendiðinde birinin Sinvar'a çok benzediði, bunun üzerine vücudundan örnek alýnarak DNA incelemesi için Ýsrail'e götürüldüðü öðrenildi.

SON ANA KADAR...

Yahya Sinvar'ýn son anlarýna ait görüntüler ortaya çýktý. Saldýrý sonrasý aðýr yaralý halde harabe binada saklanan Sinvar'ýn son gücünü de kullanarak kendisini görüntüleyen drone'a tahta parçasýný fýrlattýðý görüldü.

CENAZESÝNÝ GÝZLEDÝLER

Sinvar'ýn cansýz bedeni, Ebu Kabir Adli Týp Enstitüsü'nde yapýlan otopsinin ardýndan Ýsrail içinde gizli bir yere taþýndý. Ýsrail haber sitesi Walla'ya göre otopsi raporunda, Sinvar'ýn baþýndan vurularak öldürüldüðü belirtildi.

ÝSRAÝL'DE 23 YILLIK TUTSAKLIK

Yahya Sinvar, 1962'de Gazze'nin güneyindeki Han Yunus Mülteci Kampý'nda doðdu. Üniversite öðrencisiyken ilk kez tutuklandý. Daha sonra 23 yýl kesintisiz hapis yattý. 2011'de esir takasýyla serbest kaldý.

HAMAS'IN LÝDERÝ VEKALETEN MEÞAL

Lübnan merkezli LBCI televizyonu, Hamas'ýn baþýna yurtdýþý temsilcisi Halid Meþal'in getirildiðini öne sürdü. Halid Meþal'in hareketin baþkan vekilliði görevini üstlendiði ve rehinelerin serbest býrakýlmasý müzakerelerinde yer alan kilit taraflarla tüm iletiþimden sorumlu olduðu ifade edildi.

Hamas doðruladý: Yahya Sinvar Ýsrail saldýrýsýnda þehit oldu

Sinvar için gýyabi cenaze namazý

Soykýrýmcý Ýsrail'den Gazze'de bir katliam daha: En az 33 Filistinli þehit oldu