Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn tarihi Irak ziyareti PKK destekçilerini panikletti! Asýlan Türk bayraklarýný hazmedemediler
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan 13 yýl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret gerçekleþtirdi. Ziyaretin en önemli gündem maddeleri arasýnda, terörle mücadele ve Türkiye'nin Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye yönelik operasyonlarý yer alýyor.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'IN GÖRÜÞMESÝ PKK'YI KORKUTTU

Irak Cumhurbaþkaný Abdullatif Reþid ile görüþen Cumhurbaþkaný Erdoðan, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerinin bulunduðunu, Irak'ýn terörün her türlüsünden arýndýrýlmasý gerektiðini ifade etti. Erdoðan, Baðdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasýndaki iliþkilerin rayýna girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiði konuma ulaþmalarýnýn Irak'ýn istikrarý için önemli olduðunu da belirtti.

PKK'NIN YAYIN ORGANINDAN IRAK'A KÜSTAH ÇAÐRI

Türkiye'nin diplomatik ve askeri operasyon hamleleri ile iyice köþeye sýkýþan PKK, yayýn organlarý üzerinden Irak ziyareti ile ilgili alçakça ifadeler kullandý. Çaresizlikleri ve korkularý belli olan PKK yandaþlarý Irak hükümetine yönelik küstahça 'Türkiye'ye karþý tutum alýn' çaðrýsý yaptýlar.

Ýþte PKK'nýn kanalýndan yayýnlanan korku ve paniði gözler önüne seren ifadeler:

TERÖRÝSTBAÞI MÜSLÝM'DE KORKU DAÐLARI SARDI

PKK'nýn Suriye kolu YPG'nin sözde elebaþlarýndan Salih Müslim de þu ifadeleri kullandý:

"Yoksa gerçekten de Baþur elden gider. Þimdi yanýna KDP'yi aldý. Ardýndan YNK'yi tehdit etmeye baþladý. Onlar da böyle boyun eðerse bütün Baþur gider. Zaten orada 100 civarýnda üsleri var, askerleri var. Hiç böyle daðlýk alanlarda falan deðil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan þehirlerde. Erbil baþta olmak hepsini eline geçirmiþ durumda. Kimse bunlarý çýkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akýllý davranmak gerekiyor."