Daðda yürüyüþ yapan genç kýz, erkek arkadaþýnýn gözü önünde ayý tarafýndan parçalanarak öldürüldü
ABONE OL

Romanya'da yürüyüþ sýrasýnda ayý saldýrýsýna uðrayan bir genç hayatýný kaybetti.

19 yaþýndaki Maria Diana, erkek arkadaþýyla Bucegi daðlarýnda yürüyüþ yaparken ayý ile karþýlaþtý. Diana acil servisi ararken ayý bacaðýný yakaladý ve onu 120 metrelik bir uçurumdan aþaðý sürükledi.

"ÇIÐLIK ATIYORDU"

Yerel dað kurtarma servisinin baþkaný Dan Banu yaptýðý açýklamada, "Çok korkmuþtu. Anlayabiliyordunuz, çýðlýk atýyordu: 'Ayý giderek yaklaþýyor!' dedi" ifadelerini kullandý.

Kurtarma ekipleri Diana'nýn cesedini almaya gittiklerinde ayýnýn cesedin etrafýnda döndüðünü gördüler.

"KEÞKE BEN OLSAYDIM"

Ayý vurularak öldürülürken, olaydan yara almadan kurtulan Diana'nýn erkek arkadaþý, Spumoasa þelalesine doðru týrmanýrken ayý ile karþýlaþtýklarýný söyledi.

"Beklenmedik bir þeydi" diyen erkek arkadaþ, "Ayýyý korkutmaya çalýþtým ama talihsizlik oldu. Keþke ben olsaydým" dedi.

UÇURUMDAN MI ATLADI AYI MI SÜRÜKLEDÝ?

Ülkenin dað kurtarma hizmetleri olan Salvamont Romanya Baþkaný Sabin Corniou ise yaptýðý açýklamada, "Elimizdeki bilgilere göre ayý, patikada genç kadýna saldýrdý, onu patikanýn yanýndaki bitki örtüsüne sürükledi ve bu bitki örtüsünün bir yerinde onu bir uçurumdan býraktý. Ayý da peþinden aþaðý indi" ifadelerini kullandý.

Öte yandan vahþi hayvanlar uzmaný Carmen Strungaru, ayýnýn Diana'yý uçurumdan aþaðý sürüklemiþ olmasýnýn muhtemel olmadýðýný ifade ederek, "Kýzýn korkup kaçmaya çalýþmasý ve ayýyla birlikte uçuruma düþmesi daha olasýdýr" dedi.

Romanya, Rusya dýþýnda Avrupa'nýn en büyük boz ayý popülasyonuna ev sahipliði yapýyor.