Daha önceki kararý bozdular! Arap Birliði: Artýk terör örgütü olarak görmüyoruz
ABONE OL

Genel Sekreter Yardýmcýsý Zeki, gerçekleþtirdiði Beyrut ziyareti sonrasýnda Mýsýr'ýn El-Kahire El-Ýhbariyye televizyonuna açýklamalarda bulundu.

Arap Birliði'nin daha önceki kararlarýnda "Hizbullah'ýn terörist olarak tanýmlanmasý"na dikkati çeken Zeki, bu kararlara istinaden Hizbullah ile iletiþimin kesildiðini hatýrlattý.

"Arap Birliði'ne üye ülkelerin Hizbullah'a terör örgütü denmemesi konusunda" anlaþtýðýný aktaran Zeki, yeni kararýn Arap Birliði ile Hizbullah'ýn iletiþim kurmasýnýn önünü açtýðýný belirtti.

Zeki, "Arap Birliði'nin artýk Hizbullah'ý terör örgütü olarak sýnýflandýrmadýðýný" kaydetti.

Körfez Ýþbirliði Konseyi'nin (KÝK) 2 Mart'ta aldýðý karar sonrasýnda Arap Birliði de 11 Mart 2016'da Hizbullah'ý "terör örgütü" olarak sýnýflandýrmýþ ve "aþýrýlýðý ve mezhepçiliði yaydýðýný" açýklamýþtý.

Lübnan basýnýnda dün yer alan haberlere göre, Arap Birliði Genel Sekreter Yardýmcýsý Zeki, Beyrut'u ziyaretinde Hizbullah'a baðlý "Direniþe Sadakat" bloðunun lideri milletvekili Muhammed Raad ile görüþtü. Görüþme Arap Birliði ile Hizbullah arasýnda 10 yýlý aþkýn süredir gerçekleþen ilk temas olarak kayýtlara geçti.