Deyrizor'da hava saldýrýsý! Ýran'a ait 11 hedef vuruldu
ABONE OL

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldýðý bilgiye göre, Elbukemal ile Meyadin ilçelerinde yer alan Ayyaþ Depolarý, Kuriyye, Herri, Hayadariyye, Biþri, Mezar Ali Çiftlikleri, Rahbe Kalesi ve Sanayi bölgesinde bulunan Ýran destekli gruplara ait 11 hedef, kimliði belirsiz hava araçlarýyla hedef alýndý.

Mezar Ali Çiftliði'ne düzenlenen hava saldýrýsýnda çok sayýda ölü ve yaralý olduðu öðrenildi.

Vurulan söz konusu yerlere hava saldýrýlarý devam ediyor.

DEYRÝZOR ÇEVRESÝNDEKÝ GERÝLÝM

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Irak sýnýrýna yakýn Malikiyye ilçesi, Haseke iline baðlý Þeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuþlandýðý üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlý insansýz hava aracý (SÝHA) ve karadan karaya atýþ yapýlan silahlarla saldýrýlar düzenleniyor.

Fýrat Nehri'nin doðusunda kalan Deyrizor topraklarý, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nýn iþgalinde, il merkezi ve diðer kýrsal bölgeler ise Esed rejimi ve Ýran destekli gruplarýn kontrolünde bulunuyor.

Ýran destekli gruplar, Fýrat Nehri'nin doðu yakasýndaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SÝHA'larla saldýrýlar düzenliyor.

Aidiyeti bilinmeyen hava araçlarýyla Deyrizor'da Fýrat Nehri'nin batý yakasýnda Ýran destekli gruplarýn bulunduðu nokta ve konvoylarýna zaman zaman hava saldýrýsý düzenleniyor.