Dikkat çeken Ýncil detayý! Maduro'dan Kur'an-ý Kerim'e yönelik provokasyona anlamlý tepki
ABONE OL

Al Mayadeen kanalýnda yayýnlanan 'With Maduro and More' programýnda konuþan Venezuela lideri Nicolas Maduro, Avrupa'da 'kutsal kitaplarýn yakýlmasýna göz yumanlarýn sessizlikleri nedeniyle dolaylý olarak müdahil olduklarýný söyledi ve "Kur'an-ý Kerim'in yakýldýðýný gördüklerinde dünyanýn dört bir yanýndaki Müslüman halklarýn hoþnutsuzluðunu kalbimin derinliklerinde hissediyorum" ifadelerini kullandý.

MADURO: ÞÝDDETLE KINIYORUM

Medyayý da konuya yer vermemekle de eleþtiren Maduro, Müslümanlara yönelik nefret suçlarýný ve Avrupa'da Kur'an yakan 'aþýrý saðcý ve ýrkçý çevrelerin' faaliyetlerini 'þiddetle kýnadýðýný' sözlerine ekledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Maduro, "Kendime bir Hristiyan olarak soruyorum, biz Hristiyanlar baþka bir ülkede Ýncil'i yaksalar ne hissederdik? Birisi bunu yaparsa büyük bir üzüntü duyarýz ve bu büyük bir hakaret olur" dedi.

Son aylarda Danimarka ve Ýsveç'te birkaç Kur'an yakma gösterisi düzenlendi. Çoðu Müslüman ülke gösterileri kýnadý ve bazýlarý Ýsveç ve Danimarka büyükelçilerini protesto mektuplarý yayýnlamaya çaðýrdý.

Bu haftanýn baþlarýnda da, Ýsveç Dýþiþleri Bakaný Tobias Billstrom, Müslüman ülkelerle iliþkilere özel dikkat gösterme sözü verdi ve Danimarka polisi, son Kur'an yakma gösterilerinin ardýndan güvenlik nedenleriyle ülke sýnýrlarýndaki denetimleri geçici olarak sýkýlaþtýrdý.

  • Venezuela Devlet Baþkaný Nicolas Maduro Nicolas Maduro
  • provokasyonlara Kuran-ý Kerim
  • tepkisi Hristiyanlar
  • Ýncilin yakýlmasý üzüntü