Diop: Türk SÝHA'larý topraklarýmýzý kontrol edebilmemize imkan saðladý
ABONE OL

Mali Dýþiþleri ve Uluslararasý Ýþbirliði Bakaný Abdoulaye Diop, Türk SÝHA'larýna övgüde bulundu.

Bakan Diop ise ticaret hacmini 500 milyon dolara çýkarma hedefini çok rahatlýkla yakalayabileceklerini ifade ederek, çalýþmalarýnýn da bunu gösterdiðini söyledi.

MALÝLÝ BAKAN'DAN SÝHA'LARA ÖVGÜ

3. KEK toplantýsýnýn ardýndan çok çeþitli alanlarda Türkiye ile iþbirliði yaptýklarýna dikkati çeken Diop, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Bizler savunma ve güvenlik konusunda da ciddi bir iþbirliðine sahibiz. Özellikle SÝHA teknolojisinin kullanýlmasý, gerçekten durumu deðiþtirerek bugün takdir edilecek neticeler elde etmemize ve topraklarýmýzý kontrol edebilmemize imkan saðladý. Deðiþen dünyada herkes barýþ için çözümler arýyor ama uluslararasý alanda istikrar da istiyor. Bu doðrultuda Türkiye'nin de önemine deðinmek isterim. Ayrýca Mali hükümeti olarak Türk firmalarýnýn olumlu ortamlarda çalýþmasý için her türlü çalýþmayý sürdüreceðiz. Karþýlýklý özel sektörlerimiz görüþmelerde bulunacak, iþbirlikleri gerçekleþtirecekler. Türk ve Mali devleti de iþ insanlarýna nasýl yardýmcý olabileceði konusunda deðerlendirme yapýyor. Mali ve Türkiye bölgesel olarak da önemli ülkeler."

Diop, özellikle tarým, tekstil ve madencilik gibi alanlarda yapacaklarý dönüþümü de Türkiye gibi güvenilir, dost ve stratejik ortaklarla gerçekleþtirmek istediklerini sözlerine ekledi.