Donetsk'te kritik nokta Rus ordusunun kontrolüne geçti
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, Rus ordusunun 19-25 Ekim'de Rusya-Ukrayna Savaþý'ndaki faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi.

Son hafta içinde Ukrayna'nýn askeri unsurlarýna yüksek hassasiyetli silah ve insansýz hava araçlarý (ÝHA) ile saldýrýlar düzenlendiði kaydedilen açýklamada, bu saldýrýlarda petrol, gaz ve enerji unsurlarý, askeri havaalaný altyapýsý, ÝHA üretim ve depolama atölyeleri, mühimmat ve yakýt depolarý ile Ukraynalý asker ve paralý savaþçýlarýn geçici olarak konuþlandýðý noktalarýn vurulduðu aktarýldý.

Rusya'dan rekor faiz kararý! Tüm zamanlarýn en yükseði

Açýklamada, Rus ordusunun cephede ilerlediði belirtilerek, "Rus birlikleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Zoryanoye yerleþim birimini kurtardý." ifadesine yer verildi.

43 ASKER ESÝR ALINDI

Son haftada Ukrayna'ya ait "Mig-29" tipi savaþ uçaðýnýn vurulduðu bilgisine yer verilen açýklamada, 39'u Kursk bölgesinde olmak üzere 43 Ukraynalý askerin esir alýndýðý belirtildi.

Açýklamada, savaþýn baþlangýcýndan bu yana Ukrayna ordusuna ait 647 uçak, 283 helikopter, 34 bin 304 ÝHA, 584 hava savunma füze sistemi, 18 bin 871 tank ve zýrhlý araç, 1478 çok namlulu roketatar, 16 bin 761 obüs ve havan topu ile 27 bin 598 özel askeri aracýn imha edildiði kaydedildi.

Baþkan Erdoðan yeniden teklif sundu

Rus ve Ukrayna güçleri arasýnda Rus topraðý Kursk bölgesinde çatýþmalarýn devam ettiðine dikkat çekilen açýklamada, Ukrayna ordusunun 6 Aðustos'tan bu yana Kursk yönünde 26 bin 550 askerini, 177 tankýný, 93 piyade savaþ aracýný, 105 zýrhlý personel taþýyýcýsýný ve 1003 zýrhlý aracýný kaybettiði ifade edildi.