Dost ülkede FETÖ tehlikesi: Etki kurmaya çalýþýyorlar
ABONE OL

Kuzey Makedonya'nýn kuzeybatýsýndaki Gostivar þehrinde "15 Temmuz Gecesi Emperyalizmin Aparatý FETÖ'nün Hain Darbe Giriþiminde Yaþananlar" Paneli düzenlendi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliði himayesinde, 15 Temmuz Derneði, Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk Ýþbirliði ve Koordinasyon Ajansý Baþkanlýðý (TÝKA), Türkiye Maarif Vakfý ile Makedonya Türk Sivil Toplum Teþkilatlarý Birliði (MATÜSÝTEB) iþbirliðiyle Abdülhakim Hikmet Doðan Eðitim Kültür ve Sanat Merkezinde (ADEKSAM) gerçekleþtirilen panele Büyükelçilik ile Türk kurum ve kuruluþlarýnýn temsilcileri, Gostivar Müftüsü Sabahudin Zendeli ile çok sayýda davetli katýldý.

Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþlayan programda Kur'an-ý Kerim tilaveti sonrasý darbe giriþimi gecesine iliþkin video gösterildi.

Panelin açýlýþ konuþmasýný yapan MATÜSÝTEB Baþkaný Tahsin Ýbrahim, o acý anlarý hatýrlatmak ve bir daha yaþanmamasý için dua etmek üzere toplandýklarýný söyledi.

Hain kalkýþmanýn sadece Türkiye'yi deðil tüm dünyayý tehdit eden terör örgütünün yüzünü bir kez daha gözler önüne serdiðini belirten Ýbrahim, FETÖ'nün her ülkede olduðu gibi Balkanlar ve Kuzey Makedonya için de bir tehdit oluþturduðunu vurguladý.

- "FETÖ'NÜN FAALÝYETLERÝ, TOPLUMSAL HUZURU VE DEVLETLERÝN EGEMENLÝÐÝNÝ TEHLÝKEYE ATMAKTADIR"

Balkanlarýn stratejik konumu ve etnik çeþitliliði nedeniyle tarih boyunca çeþitli güç mücadelelerine sahne olduðunu anlatan Ýbrahim, "Bu coðrafyada FETÖ'nün faaliyetleri, toplumsal huzuru ve devletlerin egemenliðini tehlikeye atmaktadýr. Kuzey Makedonya'da FETÖ ayný þekilde eðitim kurumlarý ve sivil toplum kuruluþlarý aracýlýðýyla toplumun üzerinde etki kurmaya çalýþmaktadýr." dedi.

15 Temmuz darbe giriþiminin Türk milletinin ve demokrasisinin gücünü bir kez daha gösterdiðini kaydeden Ýbrahim, FETÖ'nün oluþturduðu tehdidin sadece Türkiye için deðil tüm dünya için geçerli olduðunu hatýrlatarak üstesinden gelmenin uluslararasý iþbirliði ve dayanýþmayla daha hýzlý olacaðýný vurguladý.

Açýlýþ konuþmasýnýn ardýndan 15 Temmuz Derneði Þehit Yakýný ve Gazi Komisyonu Baþkaný Ahmet Alkýlýç, 15 Temmuz þehidi Yýlmaz Ercan'ýn annesi Nermin ve babasý Melih Fuat Ercan ile gazi Gökhan Ýþcan, 15 Temmuz gecesine iliþkin yaþadýklarýný katýlýmcýlara anlattý.

Gostivar Müftüsü Zendeli tarafýndan dua okunan programda etkinliðe destek verenlere hediye takdim edildi, þehitlerin hayrýna helva daðýtýldý.