Dost ülkeden Selçuk Bayraktar'a devlet ödülü
ABONE OL

Kýrgýzistan Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Caparov, Biþkek'te temaslarda bulunan Bayraktar'ý, Cumhurbaþkanlýðý Sarayý'nda kabul etti.

Caparov, kabulde, Baykar Teknoloji gibi ileri düzeyde uluslararasý þirketlerle iþbirliðinin güçlendirilmesinin, ülkenin savunma kabiliyetinin artýrýlmasýnda, ulusal askeri-sanayi sistemlerinin geliþtirilmesinde ve bölgesel güvenliðin güçlendirilmesinde kilit rol oynadýðýný vurguladý.

Bayraktar da Baykar Teknolojinin Kýrgýzistan ile iþbirliðini geniþletmeye hazýr olduðunu belirterek, sýnýr güvenliðinin saðlanmasýnda modern teknolojilerin kullanýlmasýnýn ve potansiyel tehditlerin önlenmesinde etkin caydýrýcýlýk yaratýlmasýnýn öneminin altýný çizdi.

Caparov, Bayraktar'a, Kýrgýzistan'ýn savunma yeteneðinin ve askeri potansiyelinin güçlendirilmesine yaptýðý önemli katkýlardan dolayý "Kýrgýzistan Dank Devlet Ödülü" verdi.

Bayraktar da kanatlarýnda Kýrgýzistan'ýn Manas Destaný'ndan önemli anlarýn tasvir edildiði Akýncý insansýz hava aracýnýn bir maketini Caparov'a hediye etti.