Dünya basýný ÝBB Baþkan Adayý Murat Kurum'un  vaatlerini konuþuyor: Teslim etme sözü verdi
ABONE OL

Ýngiltere merkezli derginin, "Ýstanbul'daki Belediye Baþkanlýðý yarýþýnda deprem korkusu öne çýkýyor" baþlýklý haberinde, seçimlerin belirleyici unsuruna deðinildi. Haberde, Ýstanbul'un yaþlanan konut envanterinin durumuna iliþkin endiþelerin, 53 binden fazla kiþinin ölümüne neden olan, 6 Þubat 2023'teki Kahramanmaraþ merkezli depremlerden bu yana giderek arttýðýna iþaret edildi.

Yaklaþýk 16 milyon nüfuslu Ýstanbul'un benzer bir felakete hazýrlandýðýna deðinilen haberde, önde gelen sismologlarýn, 2030'dan önce bölgede 7,0 büyüklüðünde bir depremin meydana gelme olasýlýðýný yüzde 60'ýn üzerinde gördükleri kaydedildi.

Avrupa'nýn en büyük þehrinin buna hazýr olmadýðý ifade edilen haberde, "Ýstanbul'un altyapýsý oldukça iyi durumda, ancak binalarý öyle deðil; çoðunluðu gerekli yönetmeliklere uygun deðil." denildi.

"ÝMAMOÐLU'NUN KENDÝ ÝÞÝ DE TEHLÝKEDE OLACAK"

Ana muhalefetteki CHP'den Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun, yer sarsýlmaya baþladýðýnda yaklaþýk 200 bin binanýn çökme veya onarýlamaz þekilde hasar görme riski altýnda olduðunu söylediði aktarýlan haberde þunlar kaydedildi:

"Depreme hazýrlýklý olmak, 31 Mart'ta belediye baþkanlarý ve meclis üyeleri seçilirken birçok Ýstanbullunun ve Türkiye'nin dört bir yanýndaki seçmenlerin aklýnda olacak. Ýmamoðlu'nun kendi iþi de tehlikede olacak."

"MURAT KURUM, SEÇÝLMESÝ HALÝNDE 5 YIL ÝÇÝNDE 650 BÝN YENÝ KONUT TESLÝM ETME SÖZÜ VERDÝ"

Haberde, depreme dayanýklýlýðýn, Ýstanbul'un belediye baþkanlýðý kampanyasýnýn ana temalarýndan biri haline geldiðine dikkat çekilerek "Ýktidardaki Adalet ve Kalkýnma Partisi'nin (AK Parti) adayý Murat Kurum, seçilmesi halinde 5 yýl içinde 650 bin yeni konut teslim etme sözü verdi." denildi.

ÝMAMOÐLU'NUN GERÇEKLEÞTÝRMEDÝÐÝ VAADÝNE DÝKKAT ÇEKÝLDÝ

Haberde Ýmamoðlu'nun, 50 bin yeni binanýn inþaat maliyetlerinin çoðunu karþýlamak gibi daha mütevazý bir vaatte bulunduðuna deðinildi.

Ýmamoðlu'nun seçildiði 2019'dan bu yana belediyenin inþaat þirketinin sadece 10 bin konutun yapýmýný tamamladýðýna dikkat çekilen haberde, yýkýlan bina sayýsýnýn ise 2 bini geçmediðinin altý çizildi.