Dünyaya net mesaj: Biz asla Türkiye'den vazgeçmeyeceðiz
ABONE OL

KKTC Cumhuriyet Meclisi Baþkaný Zorlu Töre ve eþi Emel Töre, Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 50. yýl dönümü dolayýsýyla resepsiyon düzenledi.

Zorlu Töre, Cumhuriyet Meclisi bahçesinde gerçekleþen resepsiyondaki konuþmasýna, 1974'teki Kýbrýs Barýþ Harekatý'na giden tarihi süreci anlatarak baþladý.

Kýbrýs Türk halkýnýn, üzerinde yaþadýðý topraklarý herhangi bir ülkeden hediye olarak almadýðýný belirten Töre, bu topraklarýn þehit ve gazilerin kanlarý ve canlarý sayesinde vatan yapýldýðýný vurguladý.

"Biz asla KKTC'den, Türkiye'den ve Türk dünyasýndan vazgeçmeyeceðiz" diyen Töre, KKTC'nin Türklerin milli devleti olduðunu ve devleti çiðnetmemenin boyunlarýnýn borcu olduðunu ifade etti.

Kýbrýs üzerinde oynanan oyunlar bulunduðunu söyleyen Töre, Kýbrýs Türk halkýnýn Türkiye sayesinde güven ve huzur içinde yaþadýðýný belirtti.

- "KIBRIS TÜRKÜ'NÜN MÜCADELESÝ BÝTMEMÝÞTÝR"

TBMM Baþkan Vekili Bekir Bozdað da KKTC'nin bugünlere gelmesinde emeði bulunan tüm þehit ve gaziler ile özgürlük ve varoluþ mücadelesi lideri Dr. Fazýl Küçük, Kurucu Cumhurbaþkaný Rauf Raif Denktaþ, harekat kararýný alan dönemin Baþbakaný Bülent Ecevit ile Yardýmcýsý Necmettin Erbakan'ý saygý, minnet ve rahmetle andýðýný belirtti.

KKTC'nin kuruluþuna giden yolun zorluk, acý, kan ve gözyaþýyla dolu olduðuna, Kýbrýs Türkü'nün nice katliam ve soykýrým giriþimlerine göðüs gerdiðine iþaret eden Bozdað, bunlarý unutmamak ve unutturmamak gerektiðini, KKTC'nin tüm bu mücadeleyi bir gün diplomatik zaferle sonuçlandýrarak dünyada hak ettiði yeri alacaðýný söyledi.

Rum-Yunan zihniyetinin 50 yýldýr deðiþmediðini ve Kýbrýs Türkü'nü azýnlýk gördüðünü belirten Bozdað, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin davasýndan asla vazgeçmeyeceðini, birlik ve beraberlikle tüm hedeflere ulaþacaklarýný, KKTC'nin tam baðýmsýz ve egemen olduðu, iki ayrý halk ve devlet hakikatini herkesin artýk kabullenmesi gerektiðini bildirdi.

Bozdað, "Kýbrýs Türkü'nün mücadelesi bitmemiþtir. Kýbrýs Türk'ü uluslararasý alanda hak ettiði yeri alacaktýr. Adil, kalýcý ve sürdürülebilir bir çözüme ulaþmak için çalýþmaya devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

Ada'da barýþýn kalýcý olmasý ve KýbrýsTürkü'nün haklarýnýn teslim edilmesinin önemli olduðunu dile getiren Bozdað, "Türk milleti milli dava etrafýnda tek yürek olmuþ, kenetlenmiþ ve eski günlere bir daha dönülmeyeceðine ant içmiþtir. Bu haklý davada milli birlik þuurunun devamý vazgeçilmezdir. KKTC'nin tam baðýmsýz ve egemen bir devlet olarak tarihte yerini alacaðýna eminiz. Türkiye olarak eþit, egemen devlet tezini her platformda desteklemeye devam edeceðiz." diye konuþtu.

Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arasý Dostluk Grubu Baþkaný Ehliman Emiraslanov da Azerbaycan ile KKTC iliþkilerinin geliþerek devam edeceðini söyledi ve Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 50. yýl dönümünü kutladý.

Konuþmalarýn ardýndan, resepsiyon Güzelyurt Belediyesi Halk Danslarý Topluluðu gösterisi ve Cem Kafkas konseriyle sona erdi.

Resepsiyona, KKTC Baþbakaný Ünal Üstel, Ýkinci Cumhurbaþkaný Mehmet Ali Talat, CTP Genel Baþkaný Tufan Erhürman, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Müsavat Derviþoðlu, Yeniden Refah Partisi Genel Baþkaný Fatih Erbakan, Türkiye'nin Lefkoþa Büyükelçisi Metin Feyzioðlu, Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler, Kýbrýs Türk Barýþ Kuvvetleri Komutaný Tümgeneral Sebahattin Kýlýnç, Güvenlik Kuvvetleri Komutaný Tümgeneral Zorlu Topaloðlu ve TBMM-KKTC Dostluk Grubu Baþkaný Orhan Erdem'in de aralarýnda bulunduðu çok sayýda davetli katýldý.