Elon Musk son 3 ayda Trump'ýn seçim kampanyasýna servet baðýþladý
ABONE OL

ABD'de 5 Kasým'da yapýlacak baþkanlýk seçimleri için geri sayým sürerken Cumhuriyetçi Trump, seçim baðýþlarýnda Demokrat rakibi Kamala Harris'le arasýndaki farký milyarder iþ insanlarýnýn desteðiyle kapatmaya çalýþýyor.

Federal Seçim Komisyonu'nun (FEC) güncel verilerine göre, Amerikalý milyarder Musk, temmuz-aðustos-eylül aylarýný kapsayan dönemde Trump'ýn seçim kampanyasýna toplam 75 milyon dolarlýk baðýþ aktardý.

BAÐIÞLARDA ÖNEMLÝ ROL OYNADI

Trump'a açýktan destek verdiðini birçok kez dile getiren ve kýsa süre önce Cumhuriyetçi adayýn bir seçim mitingine de katýlan Musk, Trump'ýn yaz döneminde baðýþlarýnýn artmasýnda önemli rol oynadý.

Öte yandan uzun süredir Trump'a güçlü destek veren Miriam Adelson ve Richard Uihlein gibi Cumhuriyetçi Parti destekçilerinin de bu dönemde Trump'a baðýþlarýný artýrdýðý kaydedildi.

ADELSON AÝLESÝNDEN 95 MÝLYON DOLAR BAÐIÞ

Ýsrail'e desteðiyle tanýnan ve 2016-2020 dönemindeki baþkanlýðýnda Trump'ýn Ýsrail lehine adýmlar atmasý konusunda yoðun çaba gösteren Adelson ailesi, bu süreçte Trump'a 95 milyon dolar baðýþta bulundu. Bir diðer milyarder iþ insaný Uihlein de ayný dönemde Trump'ýn seçim kampanyasýna toplam 50 milyon dolarlýk baðýþta bulundu.

FEC'in son verilerine göre, Demokrat aday Kamala Harris son 3 aylýk dönemde toplam 678 milyon dolar, Cumhuriyetçi Trump ise toplam 310 milyon dolar baðýþ topladý.