Elon Musk: Trump kazanmazsa bu son seçim olabilir
ABONE OL

Destekçileri, miting alanýnda Trump'ý Amerikan bayraklarý, sloganlar ve "Amerika'yý yeniden büyük yap" yazan þapka ve tiþörtlerle karþýladý.

Trump'a mitingde baþkan yardýmcýsý adayý J.D Vance ile ABD'li milyarder iþ insaný Elon Musk da eþlik etti.

- "KORKUNÇ CANAVAR BAÞARILI OLAMADI"

"Nerede kalmýþtýk?" diyerek konuþmasýna baþlayan Trump, buraya basit bir mesaj vermeye geldiðini belirterek, "Daha güçlü, onurlu ve birlik içinde kazanmaya çok daha yakýnýz." ifadelerini kullandý.

"Keskin niþancý korkunç canavardan Tanrý beni korudu ve baþarýlý olamadý" diyen Trump, "12 hafta önce hepimiz Amerika için bir kurþun göðüsledik." diye konuþtu.

Rakiplerinin kendisiyle çok fazla alanda mücadele yürüttüðünü belirten Trump, "Belki de beni öldürmeye çalýþan onlardý." dedi.

Trump, "birlikte kazanacaðýz" mesajýný vererek, ABD'nin "akýllý bir baþkaný" olmazsa iç ve dýþ tehditlerin sorun yaratacaðýný ve "iç tehdidin Rusya, Kuzey Kore ve Çin'den daha tehlikeli olduðunu" savundu.

Çok sayýda "tehlikeli kiþiyi sýnýr dýþý" edeceklerini belirten Trump, ülkeye giren göçmenlerin bazýlarýnýn çok tehlikeli ve bazýlarýnýn da "deli" olduðunu söyledi.

Miting alanýnda bir kiþinin fenalaþtýðý, Trump'ýn ise katýlýmcýya ilk müdahale tamamlanana kadar konuþmasýna ara vererek beklediði görüldü.

Elon Musk'ý sahneye davet eden Trump, Musk'ýn "ifade özgürlüðünü koruduðunu" belirtti.

- "TRUMP KAZANMAZSA BU SON SEÇÝM OLABÝLÝR"

Musk ise bir tarafta merdivenden çýkamayan bir baþkan olduðunu, diðerinin ise "suratýndan kanlar akarken savaþmaya devam ettiðini" dile getirdi.

Amerika'nýn "cesurlarýn yurdu" olduðunu kaydeden Musk, "Sizi kimin temsil etmesini istiyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Musk, 2024 seçimlerinin ABD tarihindeki en önemli seçimlerden biri olduðunu, Demokratlarýn özgür ifadeyi yok etmeye çalýþtýðýný savundu.

Demokrasinin korunmasý için Trump'ýn kazanmak zorunda olduðunu kaydeden Musk, "Herkes kayýt olsun ve oy versin. Yoksa bu son seçim olabilir." deðerlendirmesinde bulundu.

- "TRUMP DEMOKRASÝ ÝÇÝN KURÞUN YEDÝ"

Vance ise burada yaptýðý konuþmada, 13 Temmuz'u hiç unutmayacaklarýný belirterek, "En kötüsünden korktuk ama Baþkan Trump yumruðunu kaldýrýp 'savaþa devam' dediðinde her þeyin yolunda olduðunu anladýk. Burada olan gerçek bir mucizeydi." dedi.

"Bizi kimse durduramayacak" diyen Vance, "Harris, sen ne hakla demokrasiye yönelik tehditten bahsedebilirsin? Donald Trump demokrasi için kurþun yedi. Sen ne yaptýn?" sorusunu yöneltti.

Mitingde, 1 dakikalýk saygý duruþuyla Trump'a yönelik suikast giriþimi sýrasýnda hayatýný kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ve olayda yaralanan James Copenhaver ve David Dutch da anýldý.

- TRUMP'A SUÝKAST GÝRÝÞÝMÝ

Eski ABD Baþkaný Donald Trump, 13 Temmuz'da mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiði sýrada silahlý saldýrýya uðramýþ, mitinge katýlan 1 kiþi ölmüþ, 2 kiþi yaralanmýþ, ABD Gizli Servisi saldýrganýn etkisiz hale getirildiðini açýklamýþtý.

Federal Soruþturma Bürosu (FBI), saldýrýyý suikast giriþimi olarak tanýmlamýþ, incelemelerin ardýndan teþebbüste bulunan ve olay mahallinde öldürülen kiþinin 20 yaþýndaki Thomas Matthew Crooks olduðunu duyurmuþtu.

Suikast giriþimi sýrasýnda mitinge katýlan itfaiyeci Corey Comperatore hayatýný kaybetmiþ, James Copenhaver ve David Dutch yaralanmýþtý.