Endonezya'da akaryakýt deposunda çýkan yangýnda 14 kiþi öldü
ABONE OL

Ülke basýnýndaki haberlere göre, Kuzey Cakarta Ýtfaiye Teþkilatý yetkilileri, Endonezya'nýn petrol ve gaz þirketi Pertamina'ya ait akaryakýt depolama istasyonunda yerel saatle 20.00'de yangýn çýktýðýný açýkladý.

Yetkililer, Cakarta'daki yangýnda ilk belirlemelere göre 14 kiþinin hayatýný kaybettiðini ifade etti.

Yangýna müdahale için 50'den fazla ekip gönderildiðini söyleyen yetkililer, onlarca kiþinin yaralandýðýný belirtti.

Yetkililer, yangýnýn çevredeki binalara da sýçradýðýný ve bu nedenle bölgedeki binlerce kiþinin tahliyesi için çalýþmalarýn sürdüðünü söyledi.

Ýstasyonun, nüfusun yoðun olduðu bir bölgede bulunduðuna dikkati çeken yetkililer, bu nedenle can kaybýnýn artmasýndan endiþeleniyor.

- Akaryakýt tedariki etkilenmeyecek

Pertamina'nýn bölge sorumlusu Eko Kristiawan, yapýlan ilk incelemeye göre, son günlerde etkili olan þiddetli yaðýþlar sýrasýnda muhtemelen yýldýrým düþtüðünü ve bu nedenle istasyondaki bir borunun koptuðunu söyledi.

Kristiawan, yangýn nedeniyle ülkenin akaryakýt tedarikinin etkilenmeyeceðini dile getirdi.

Cakarta Yangýn ve Kurtarma Birimi Baþkaný Satriadi Gunawan, yangýnýn birçok patlamaya neden olduðunu ve hýzla bölgedeki binalara sýçradýðýný ifade etti.

Endonezya Kara Kuvvetleri Komutaný General Dudung Abdurachman, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldý.

Abdurachman, basýna yaptýðý açýklamada, ilk belirlemelere göre 14 kiþinin hayatýný kaybettiðini ve 42 kiþinin hastaneye kaldýrýldýðýný söyledi.

Bu arada Enerji Bakanlýðý yetkilileri, istasyonun 300 bin kilolitre akaryakýt depolama kapasitesi olduðunu duyurdu.

Endonezya'daki televizyon kanallarýnda yayýnlanan görüntülerde, halkýn panikle kaçtýðý ve alevlerin aydýnlattýðý gökyüzünde siyah dumanlarýn yükseldiði görülüyor.