Endonezya'dan Filistin'e destek
ABONE OL

Ulusal basýndaki haberlere göre, Endonezya Ulema Meclisi (MUI) tarafýndan kent meydanýnda organize edilen gösteride, Ýsrail'in Gazze þeridine yönelik saldýrýlarýnýn son bulmasý çaðrýsý yapýldý.

On binlerce kiþinin katýldýðý gösteride, protestocular beyaz elbiseler giydi ve Filistin bayraklarý taþýdý.

Protesto alanýndaki ekranlarda, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik bombardýmanlarýnýn görüntüleri yer aldý.

GÖSTERÝYE BAKANLAR DA KATILDI

Öte yandan gösteriye, Endonezya Dýþiþleri Bakaný Retno Marsudi, Din Ýþleri Bakaný Yakut Cholil Qoumas ile Ýnsani Kalkýnma ve Kültür Koordinasyonu Bakaný Muhacir Efendi'nin de arasýnda yer aldýðý birçok siyasetçi de katýldý.

Muhacir Efendi, yaptýðý konuþmada, buraya kendilerini bizzat Endonezya Devlet Baþkaný Joko Widodo'nun görevlendirdiðini belirterek, "Hükümetin Filistin konusundaki duruþu hususunda þüpheye yer yok. Filistin özgürlüðüne kavuþana kadar var gücümüzle Filistin'i destekleyeceðiz." dedi. Efendi, halktan da Filistin halký için dua etmelerini istedi.

Bakan Qoumas da halký "Ýsrail rejiminin kurbaný olan þehitler için" namaz kýlmaya davet etti.

Dýþiþleri Bakaný Marsudi, Endonezya'dan ilk insani yardýmýn Filistin'e doðru yola çýktýðýný belirtti.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, 7 Ekim sabahý, Ýsrail'in "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlerine yönelik sürekli ihlallerine karþýlýk verme" gerekçesiyle kapsamlý saldýrý düzenlerken, Ýsrail ordusu da Gazze Þeridi'ne yoðun hava bombardýmaný baþlattý.

Ýsrail, Gazze'den düzenlenen saldýrýlarda 315'i asker 1400'den fazla Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin yaralandýðýný duyurdu.

Ýsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ndeki çatýþmalarda ölen asker sayýsý 30'a yükselirken, Kassam Tugaylarý'nýn elinde 242 Ýsrailli esir bulunuyor. Ýþgal altýndaki Batý Þeria'da da bir Ýsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýna göre, Ýsrail'in saldýrýlarýnda 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509'u kadýn olmak üzere 9 bin 500 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kiþi yaralandý.

Batý Þeria ve Kudüs'te Ýsrail güçleri ve Yahudi yerleþimciler, 147 Filistinliyi öldürdü.

Ýsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralý ile sivilin bulunduðu en büyük saðlýk tesisi olan Þifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladýðý Filistin Kýzýlay'ýna baðlý Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldýrýlarda yüzlerce kiþi öldü ve yaralandý.

Ýsrail ordusu ile Hizbullah arasýnda 8 Ekim'den bu yana yaþanan çatýþmalarda 58 Hizbullah mensubu ile 4 Ýsrail askeri öldü.