Erivan ve Brüksel'den anlaþma
ABONE OL

Ermenistan Dýþiþleri Bakan Yardýmcýsý Paruyr Hovhannisyan ile Avrupa Birliði'nin Ermenistan Delegasyonu Baþkaný Vasilis Maragos, Erivan'da bir araya geldi. Görüþmede, Ermenistan - Azerbaycan sýnýr hattýnda görev yapan AB sivil misyonunun statüsüne dair anlaþma imzaladý. Maragos konuya iliþkin açýklamasýnda, Azerbaycan ile yaþanan savaþýn ardýndan Ermenistan'da gözlemlerde bulunan heyetin varlýðýnýn hukuki bir statüye kavuþmasý için bu anlaþmanýn imzalandýðýný ifade ederek "Öncelikle þubat ayýndan itibaren bu misyonu kabul eden Ermeni yetkililere teþekkür etmek istiyorum. Bu misyon zaten istikrar ve güvenlik açýsýndan Ermenistan'a çok þey kattý. Bugün imzaladýðýmýz statü anlaþmasý, misyonun ülkede bulunmasýna iliþkin çeþitli hak ve yükümlülüklerin düzenlenmesi konusunda daha fazla hukuki kesinlik getirilmesine yardýmcý olacak" dedi.

Ayrýca Ermenistan tarafýnda görev yapan misyonun görev alanýnýn geniþlemesi için de Erivan ile anlaþtýklarýný vurgulayan Maragos, "Ýstikrarý teþvik etmek, sýnýrýn Ermeni tarafýný izlemek ve neler yapýldýðýný görmek için ilerlemeye ve misyonun ülkedeki varlýðýný daha da güçlendirmeye hazýrýz" ifadelerini kullandý.

"HEYETE KATILMAK ÝÇÝN BAÞKA ÜLKELERÝN ÝLGÝSÝ VAR"

Ermenistan Dýþiþleri Bakan Yardýmcýsý Paruyr Hovhannisyan ise AB sivil misyon heyetinin geniþlemesi için baþka ülkelerin de katýlým talebinde bulunduðuna iþaret ederek, "Üçüncü taraftan da Kanada'nýn heyete katýlýmý var. Heyete katýlým ile ilgili diðer ülkelerden de talep var" dedi. Misyon heyeti faaliyetlerinin yapýlan anlaþma ile yasal zemine oturtulduðuna da iþaret eden Hovhannisyan, "Anlaþma misyon faaliyetlerinin daha etkin bir þekilde uygulanmasýna katkýda bulunmalý. Saðlýk hizmetlerinde teknik konulara kadar misyon görevlileri için koþullar oluþturulacak" þeklinde konuþtu.