Esed rejimi sivillerin evlerini yaktý
ABONE OL

Bab'ýn güneyinde, bir kýsmý Esed rejiminin kontrolünde bulunan Tadif beldesindeki siviller, iç savaþta rejim ve destekçilerinin saldýrýlarýyla zorla yerinden edildi.

Göç ettirilen siviller, Fýrat Kalkaný Harekatý ile terörden arýndýrýlan Bab ilçesine ve Tadif'in kýrsal kesimine sýðýndý.

Geri dönme umuduyla evlerini terk etmek zorunda kalan siviller, yýllar sonra evlerinin ve arazilerinin Esed rejimi askerlerince yakýlýþýný izledi.

Oldukça yakýn mesafedeki evleri ve arazileri yanan siviller, Esed rejiminden hesap sorulmasýný istiyor.

Tadifli Abdulkerim Ýbrahim, AA muhabirine, "Dün gece saatlerinde rejim askerleri, tarým arazilerini ve evleri yakmaya baþladý. Onlar, bizim evlerimiz, 7 yýldýr giremiyoruz. Geldik burada evlerimizin, arazilerimizin yanýþýný izliyoruz." dedi.

Evlerine geri dönme umuduyla nispeten güvenli bölgelere göç ettiklerini belirten Ýbrahim, "Evlerimizi gözlerimizin önünde yakýyorlar. Evimize dönmeyi umuyoruz. Evimizden 3-4 güne geri döneriz umuduyla çýkmýþtýk. Yýllar oldu. Evimizden 200-300 metre uzaktayýz. Evlerimizi, arazimizi yakýyorlar. Ne umudumuz kaldý ne evimiz." ifadelerini kullandý.

Tadifli Muhammed Neccar da Esed rejiminin gözlerinin önünde evlerini ve arazilerini yaktýðýný söyledi.

"Ne konuþacaðýmý bilmiyorum. Arazilerimiz, evlerimiz gözlerimizin önünde yanýyor. Kalbimiz de yanýyor. Bir þey yapamýyoruz. Bu manzarayý görmek kahredici. 500 metreden daha az mesafedeyiz ama hiçbir þey yapamýyoruz." diyen Naccar, insanlarý katleden ve göç ettirenlerden kurtulmayý ve bu kiþilerden hesap sorulmasýný istediklerini belirtti.