FBI olay yerini inceledi! Trump'ýn yaralanmasýna mermi mi yoksa metal parçasý mý neden oldu?
ABONE OL

13 Temmuz'da Pensilvanya'daki seçim mitinginde suikast giriþimine uðrayan Trump'ýn sað kulaðýndan yaralanmasýna neden olan duruma iliþkin bir týbbi kaydýn bulunmamasý tartýþmalara yol açarken olayýn üstünden neredeyse 2 hafta geçmesine raðmen yetkililerden konuyla ilgili açýklama yapýlmadý.

New York Times gazetesinde video analizlerden yararlanýlarak yayýmlanan raporda Trump'ýn merminin sað kulaðýný sýyýrmasý sonucu yaralandýðý belirtildi.

FBI OLAY YERÝNDEKÝ METAL PARÇALARINI ÝNCELEDÝ

Trump'ýn, suikast giriþimi zanlýsý Thomas Matthew Crooks'un ateþlediði 8 merminin ilkiyle yaralandýðýna iþaret edilen raporda, Federal Soruþturma Bürosunun (FBI) olay yerindeki metal parçalarýný incelediði kaydedildi.

Raporda, zanlýnýn ilk 3 el ateþi sýrasýnda Trump'ýn hareketlerinin incelendiði videonun kilit önem taþýdýðý vurgulanan raporda, "Mermilerin çatýrtýsý Trump'ýn konuþtuðu mikrofondan duyuluyor. Ýlk ve ikinci atýþýn arasýnda neredeyse bir saniye geçiyor. Bu kýsa arada da Trump elini kulaðýna götürüyor." ifadeleri kullanýldý.

SES UZMANINDAN AÇIKLAMA

Montana Üniversitesinden ses uzmaný Rob Maher, raporu inceleyerek, "Adam birden irkiliyor ve sað eli ilk duyulan atýþla ikinci arasýndaki zamanda sað kulaðýna gidiyor. Tribünlerde de ilk atýþýn ardýndan karýþýklýk yaþanýyor." deðerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, FBI Direktörü Christopher Wray, açýklamasýnda, "'Trump'ýn sað kulaðýndan yaralanmasýna neden olan bir mermi mi yoksa bir metal parçasý mý?' sorularý var." ifadesini kullanmýþtý.

Trump ise birçok kez "Demokrasi için kurþun yedim." görüþünü paylaþmýþtý.