Filistin destekçilerine, Fransýz polisinden biber gazlý müdahale!
ABONE OL

Sorbonne Üniversitesinin bir amfisinde kamp kuran eylemciler, üniversite yönetiminin Gazze'deki "soykýrýma" katký saðlayan üniversite ve firmalarla olan ortaklýklarýna son vermesini talep etti.

Öðrenci eylemlerine yönelik baskýnýn son bulmasýný ve Filistin'deki üniversitelerin yeniden inþa edilmesini isteyen eylemcilere destek için, baþka öðrenciler de üniversitenin önünde toplandý.

"Refah hepimiz seninleyiz", "Hepimiz Gazze'nin çocuklarýyýz" ve "Cezayir kazandý, Filistin de kazanacak" sloganlarýný atan öðrenciler, Gazze'de derhal ateþkes saðlanmasýný talep etti.

Polisler, öðrencilere biber gazý sýktý ve kalkanlarýyla öðrencileri iterek üniversitenin giriþinden uzaklaþtýrdý. Üniversiteye giren polisler, amfide eylem yapan öðrencileri de zorla dýþarý çýkardý.

Polisler, bir öðrenciyi kollarýndan ve bacaklarýndan tutarak üniversiteden dýþarý çýkardý.

Ýki eylemci de, polisin kendilerini götürmesine tepki göstermek için üniversitenin önünde yola yattý.

Soyadýný vermeyen Sorbonne Üniversitesi öðrencisi Yasmine, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, öðrencilerin, Gazze'deki "soykýrýmý" ve üniversitelerin bu "soykýrýma" yönelik suç ortaklýðýný protesto ettiðini belirtti.

Yasmine, Sorbonne Üniversitesinin, Ýsrail'in silahlanmasýna ve Filistin topraklarýnýn "iþgal" edilmesine katký saðlayan Ýsrail üniversiteleriyle iþbirliði nedeniyle Gazze'deki "soykýrýmýn" suç ortaðý olduðunu söyledi.

Öðrencilerin üniversitelerinden Gazze'de yaþananlarla ilgili tutum sergilemesini istediðini kaydeden Yasmine, Ýsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine kara saldýrýsý baþlatmasýný "katliam" olarak nitelendirdi.

Yasmine, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ni yaþanmaz bir hale getirdiðine vurgu yaparak, polisin Filistin'e destek eylemlerinin yapýldýðý kampüslere girmesini "utanç verici" olarak niteledi.

  • Pariste polis
  • Filistin destekçileri
  • biber gazý