Filistin, Ýsrail'in Gazze'deki katliamlarýný soruþturmak için uluslararasý heyet kurulmasýný istedi
ABONE OL

Filistin Dýþiþleri Bakanlýðý, Gazze'de bir okulda bulunan elleri ve gözleri baðlý 30 ceset hakkýnda yazýlý açýklama yaptý.

Olay yerinde bulunan görgü tanýklarýnýn ifadelerine yer verilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Gazze Þeridi'nin kuzeyinde çürümeye yüz tutmuþ 30'dan fazla Filistinli þehidin naaþýna ulaþýldý. Söz konusu vatandaþlar, elleri ve gözleri baðlý halde öldürülerek topraða gömülmüþler. Bu kiþilerin infaz edildiði açýkça ortada."

Açýklamada, bu cinayetin Ýsrail ordusunun Filistin halkýna karþý iþlediði barbarca soykýrýmý gözler önüne serdiði ve bunun gibi baþka birçok katliamýn olabileceði vurgulandý.

Toplu mezarda gömülü halde bulunan cesetlerin, Gazze Þeridi'ndeki Filistinli sivillerin maruz kaldýklarý katliam ve trajedilerin bir örneði olduðuna iþaret edilen açýklamada, Ýsrail ordusunun bu katliamlarla tüm uluslararasý hukuk ve normlarý ihlal ettiðinin altý çizildi.

Gazze Þeridi'nde henüz açýlmamýþ birçok toplu mezarýn daha olabileceðine iþaret edilen açýklamada, "Gazze Þeridi'ni ziyaret ederek tüm bölgelerde Filistin halkýnýn maruz kaldýðý katliamlarla ilgili soruþturma yürütecek ve iþgal yönetiminin alýkoyduðu kayýplarýn durumunu araþtýracak uluslararasý bir heyetin kurulmasý kaçýnýlmazdýr." ifadesi kullanýldý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 11 bini çocuk, 8 bini kadýn olmak üzere 26 bin 900 Filistinli öldürüldü, 65 bin 949 kiþi yaralandý. Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

  • Gazze Þeridi soruþturmasý
  • Filistin-Dýþiþleri
  • Ýsrail katliamý