Filistin'den BM'ye acil müdahale çaðrýsý
ABONE OL

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Filistin resmi haber ajansý WAFA'ya göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dönem baþkanlýðýný yürüten Ýsviçre ve BM 79. Genel Kurul Baþkaný Philemon Yang'a mektup gönderdi.

Mansur, mektuplarýnda, "iþgalci güç Ýsrail'in Gazze Þeridi'nde soykýrým, savaþ suçlarý ve insanlýða karþý suçlar iþlemeye devam ettiðini" belirtti.

Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yaklaþýk 400 bin Filistinlinin hayatlarýnýn tehlikede olduðunu ifade eden Mansur, "Hesap sorulmamasý ve cezalandýrýlmamasý Ýsrail'i bu suçlarda daha da ileri gitmeye teþvik ediyor." ifadelerini kullandý.

Son 10 günde 200'den fazla Filistinlinin "vahþice" öldürüldüðünü aktaran Mansur, bazý Filistinlilerin sokaklarda katledildiðini, bazýlarýnýn hastanelerde yanarak can verdiðini ve sivillerin sýðýnabileceði güvenli yerlerin tamamen yok edildiðini kaydetti.

Binyamin Netanyahu hükümetinin körüklediði çatýþmalarýn bölgedeki tüm halklarý tehdit ettiðinin belirtildiði mektupta, Ýsrail'in "soykýrýmýný" durdurmak, Filistin halkýný korumak ve Ýsrail'in Filistin ve Lübnan'da iþlediði suçlar nedeniyle hesap vermesi ve cezalandýrýlmasý için BM'ye acil müdahale çaðrýsý yapýldý.

  • Filistin
  • Ýsrail soykýrýmý
  • BM müdahalesi
  • BM müdahale