Filistin'in Erbil Baþkonsolosu, Ýsrail saldýrýlarý sürecinde Irak'a Filistinli mültecilerin gelmediðini söyledi
ABONE OL

AA'ya konuþan Filistin'in Erbil Baþkonsolosu, "Gazze'nin Ýsrail tarafýndan saldýrýya uðramasýnýn üzerinden bir yýl geçti. 41 bin kiþi þehit olurken, 96 bin insan da yaralandý. Gazze ise viran oldu." dedi.

"Tüm dünya ülkelerine ve Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bölgesel ve uluslararasý kuruluþlara Ýsrail terör örgütünce Filistinlilerin öldürülmesi yetmedi mi diye soruyoruz." diyen Hazuri, þunlarý kaydetti:

"Þu ana kadar Gazze ve Batý Þeria'daki yetkililerin Irak ve IKBY'ye sýðýnmacý gönderme planý olmadý. Ancak 50 yýldýr IKBY'de yaþayan Filistinliler yakýnlarý için Kürdistan Bölgesi'ne müracaat etti. Filistin halký göçten yoruldu. Bu nedenle Filistinliler göç etmemek ve yerlerinde kalmak için mücadele ediyor. Filistin Devlet Baþkaný Mahmud Abbas BM'de yaptýðý sunumda Filistinlilerin kendi topraklarýndan göç etmeyeceðini, gitmesi gerekenlerin iþgalciler olduðunu söylemiþti.

Gazzelilerin direniþi ve Mýsýr'ýn zorunlu göçe karþý gösterdiði tavýr Gazze'nin demografisinin deðiþtirilmesi planýný akamete uðrattý. Ýþgalcinin Gazze demografisini deðiþtirmesinin yolu Filistinlileri Mýsýr'a göndermekti. Filistin davasý için Baðdat ve Kürdistan Bölgsel Yönetimi'ndeki ülke temsilcilikleriyle uyum içerisindeyiz. Baþkenti Doðu Kudüs olan Filistin devleti noktasýnda iki devletli çözümün olmasý çaðrýsýnda bulunuyoruz."

Hazuri, Ýran'ýn Ýsrail'e yönelik saldýrýlarýný da deðerlendirerek, Ýran'ýn saldýrýsýnýn, Þam'da Ýran Büyükelçiliðinin bombalanmasý ve Beyrut'ta öldürülen Ýran Devrim Muhafýzlarý Komutaný için bir cevap niteliðinde olduðunu söyledi.