''Filistin'in tanýnmasý'' önergesini desteklediði için partisinden uzaklaþtýrýlan senatör istifa etti
ABONE OL

ABC News'un haberine göre, Batý Avustralya eyaleti senatörü Payman, süresiz uzaklaþtýrýlmasýnýn ardýndan partisine iliþkin açýklama yaptý.

Ýþçi Partisi'nden istifa ettiðini bildiren Payman, görevine baðýmsýz olarak devam edeceðini kaydetti.

Payman, "Ýþçi Partisi'nin ilkelerine inanmaya devam ettiðini, ancak partide kalmasýný saðlayacak hiçbir orta yol göremediðini" vurguladý.

Bir yandan büyük destek aldýðýný belirten Payman, "Öte yandan, parti kararlarýna uymam için baský görüyorum. Vicdaným bana baþka seçenek býrakmýyor." dedi.

Yeþiller Partisi'nin, Filistin'in devlet olarak tanýnmasýna yönelik Senatoya sunduðu önergeye destek verdiði gün "Ýþçi partisindekilerin kendisinin yanýna oturmak istemediklerini belli ettiðini" ifade eden Payman, kendisini cevap vermeye zorladýklarýný kaydetti.

- PAYMAN'IN PARTÝSÝNDEN UZAKLAÞTIRILMASI

Avustralya'da Yeþiller Partisi tarafýndan Filistin'in devlet olarak tanýnmasý için Parlamentoya sunulan önerge, 25 Haziran'da ikinci kez reddedilmiþti.

2022'de göreve gelerek "ülkenin ilk baþörtülü senatörü" ünvanýný alan Payman, önergeye destek veren tek Ýþçi Partili senatör olmuþ, verdiði destekten dolayý da temmuz baþýndaki parti meclisi toplantýsýna katýlmaktan men edilmiþti.

Parti, 30 Haziran'da Payman'ýn grup toplantýlarýna katýlma hakkýnýn Avustralya Baþbakaný ve Ýþçi Partisi lideri Anthony Albanese tarafýndan süresiz olarak askýya alýndýðýný açýklamýþtý.