Filistinli çocuklar okula gitmekten korkuyor! UNICEF Ýsrail terörüne iþaret etti
ABONE OL

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuþan Crickx, 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail'in sýk sýk baskýn ve saldýrýlar düzenlediði iþgal altýndaki Batý Þeria'da 99 çocuðun yaþamýný yitirdiðini bildirdi.

Crickx, Batý Þeria'da Ýsrail güçlerince 7 Ekim'den bu yana öldürülen çocuk sayýsýnýn 2022 yýlý boyunca ayný bölgede öldürülen çocuk sayýsýnýn iki katýndan daha yüksek olduðunun altýný çizdi.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria'da eðitim sistemindeki genel durumun "çok endiþe verici" olduðunu kaydeden Crickx, "Çocuklarýn okula gidebilmesi için gerçekten gerekli olan þey uzun süreli bir ateþkes." açýklamasýnda bulundu.

Ayrýca 600 çocuðun iþgal altýndaki Batý Þeria'da yaralandýðýný bildiren Crickx, "Özellikle Cenin ve Nablus'ta pek çok çocuk okula gitmeye korkuyor." dedi.

Crickx, Ýsrail iþgali ve saldýrýlarý altýndaki Gazze'deyse yaklaþýk 625 bin öðrencinin eðitiminin yarýda kaldýðý ve 300'den fazla okul binasýnýn hasar gördüðü yahut yerinden edilmiþ Gazzeliler tarafýndan sýðýnak olarak kullanýldýðýný kaydetti.

Ýsrail'in Gazze'ye saldýrý baþlattýðý 7 Ekim 2023'ten bu yana iþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltý, baskýn ve saldýrýlarda da artýþ yaþanýyor.