Filistinli Gazeteciler Sendikasý'ndan yardým çaðrýsý
ABONE OL

Açýklamaya göre, sendikanýn baþkaný Nasser Abu Baker, "Gazze'deki çoðu evini kaybetmiþ, birçoðu ailesini kaybetmiþ meslektaþlarýmýzýn Gazze halkýnýn gece gündüz yaþadýðý zulmü haberleþtirmeye devam etmeleri için dayanýþmanýza ve yardýmýnýza ihtiyaçlarý var." ifadelerini kullandý.

Baker, 7 Ekim'den bu yana 35 gazetecinin Ýsrail saldýrýlarýnda hayatýný kaybettiðini anýmsattý.

IFJ'nin "Uluslararasý Güvenlik Fonu" adýný verdiði hesaba katkýda bulunulmasý çaðrýsý yapan Baker, çadýr ve uyku ekipmanýnýn öncelikli ihtiyaçlar olduðunu vurguladý.

Açýklamada baðlý kuruluþlar aracýlýðýyla çalýþan IFJ'nin gazetecilere yardým saðlayan tek uluslararasý kuruluþ olduðu belirtildi.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE SON DURUM

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, 7 Ekim sabahý, Ýsrail'in "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlerine yönelik sürekli ihlallerine karþýlýk verme" gerekçesiyle kapsamlý saldýrý düzenlerken, Ýsrail ordusu da Gazze Þeridi'ne yoðun hava bombardýmaný baþlattý.

Ýsrail'de 7 Ekim'deki saldýrýlarda 310'dan fazlasý asker olmak üzere 1200 Ýsraillinin öldüðü, 5 bin 132 kiþinin yaralandýðý duyuruldu.

Ýsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana 65'i Gazze içerisindeki çatýþmalarda 6'sý da Lübnan sýnýrýnda olmak üzere 385 Ýsrail askeri öldürüldü.

Ýsrail'e göre, Kassam Tugaylarý'nýn elinde 239 Ýsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Ýsrail saldýrýlarýnda Gazze Þeridi'nde en az 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadýn olmak üzere 13 bin kiþi öldürüldü.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana Ýsrail güçleri ve Yahudi yerleþimcilerin saldýrýlarýnda 214 Filistinli hayatýný kaybetti.

Ýsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralý ile sivilin sýðýndýðý onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleþkelerini ya da ana binalarýný vurdu. Ýþgal sýrasýnda bazý hastaneleri bastý. Saldýrýlarda yüzlerce kiþi öldü ve yaralandý.

Ýsrail ordusu ile Hizbullah arasýnda 8 Ekim'den bu yana sýnýrda yaþanan çatýþmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 Ýsrail askeri öldü.