Fransa Baþbakaný'na Ýslam karþýtlýðý uyarýsý
ABONE OL

BFMTV'nin haberine göre, Paris Büyük Camisi'nden yapýlan yazýlý açýklamada, hükümetten Müslümanlara yönelik her türlü ayrýmcýlýða karþý ihtiyatlý olmasý istendi.

Baþbakan Attal'ýn ülkedeki Yahudi kurumlarýn çatý kuruluþu olan Fransa Yahudi Konseyinin (CRIF) 38'inci geleneksel yemeðinde yaptýðý "antisemitizmle mücadele" konuþmasýnýn ardýndan yapýlan açýklamada hükümet, diðer topluluklara yönelik ayrýmcýlýða karþý da eþ deðer bir tutum sergilemeye çaðrýldý.

Açýklamada, "Baþbakan ve hükümetini Müslümanlara yönelik her türlü ayrýmcýlýðý ve damgalamayý açýk ve net bir þekilde kýnayarak örnek teþkil etmeye çaðýrýyoruz." ifadesine yer verildi.

Kendisi de Yahudi olan Attal CRIF'nin yemeðinde yaptýðý konuþmada, 2024'ün ilk çeyreðinde ülkede "366 antisemit olay" kaydedildiðini ve bunun "2023'ün ilk üç ayýna kýyasla yüzde 300'lük bir artýþ" anlamýna geldiðini iddia ederek "Her antisemitik saldýrý, Fransýz bayraðýna sürülen bir lekedir. Bu nedenle bunlara asla müsamaha göstermeyeceðiz." ifadesini kullanmýþtý.

  • Fransa Baþbakaný
  • Gabriel Attala
  • Yahudi karþýtlýðý