Fransa'da 230'dan fazla sanatçý ve internet fenomeninden Filistin için ortak mektup
ABONE OL

Fransýz gazetesi Liberation'da yayýmlanan ortak mektupta, aralarýnda þarkýcý Angele, manken ve oyuncu Lea Seydoux, video içerik üreticisi Mister V gibi isimlerin de bulunduðu 230'dan fazla sanatçý ve internet fenomeni, Macron'un Filistin devletini resmen tanýmasýný talep etti.

Ýspanya, Ýrlanda ve Norveç'in Filistin devletini resmen tanýdýðý hatýrlatýlan mektupta, "insan haklarý ve aydýnlanmanýn ülkesi" olduðunu savunan Fransa'nýn henüz harekete geçmediðine iþaret edildi.

Mektupta, "Bizler, sanatçýlar, içerik üreticileri, kamuya mal olmuþ kiþiler ve vatandaþlar, farklýlýklarýmýzla ama ayný zamanda bizi birleþtiren baðlarla, sadece mevcut katliama tepki olarak deðil, ayný zamanda bu halkýn var olma hakký adýna, Filistin devletinin varlýðýný tanýdýðýmýzý dünyaya duyurmak için seslerimizi birleþtiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Filistin devletini tanýmayan Fransa'nýn "utanç kampýnda yer almamasý" gerektiði vurgulanan mektupta, "Net ve hümanist bir tavýr alýnmasý için daha kaç kiþinin ölmesi gerekecek? Ýnsanlýða karþý kaç suç daha iþlenecek?" sözleriyle tepki gösterildi.

Cumhurbaþkaný Macron, þubatta yaptýðý açýklamada Filistin devletini tanýmanýn ülkesi için "tabu" olmadýðýný belirtmiþti.

Ýspanya, Norveç ve Ýrlanda 28 Mayýs'ta, Slovenya ise 4 Haziran'da Filistin'i resmen tanýma kararý almýþtý.