Fransa'da PKK terör örgütü operasyonu: 8 kiþi yakalandý
ABONE OL

Fransa'da terör örgütü PKK'yý finanse ettikleri gerekçesiyle 3 vilayette toplam 8 kiþinin gözaltýna alýndýðý bildirildi.

Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcýlýðýndan (Pnat), AA muhabirine yapýlan açýklamaya göre, Paris Adli Mahkemesinin terörle mücadele birimi, 2020-2024 yýllarýnda terör örgütü PKK ile baðlantýlý suçlarla ilgili soruþturma baþlattý.

Soruþturma, terör eylemi hazýrlýðý amacýyla bir suç grubuna katýlmak, terör örgütünü finanse etmek ve PKK terör örgütüyle baðlantýlý olarak organize çete halinde haraç toplama giriþimi gerekçeleriyle açýldý.

Fransa'da söz konusu soruþturma kapsamýnda Seine-Saint-Denis, Seine-et-Marne ve Bouches du Rhone vilayetlerinde bugün 8 kiþi gözaltýna alýndý.

Komþu ülke Belçika'da terör örgütü PKK propagandasý yapan "Sterk tv ve Medya Haber tv" tarafýndan kullanýlan ofislerde yapýlan aramalar, bir Fransýz terörle mücadele savcýsýnýn talebi üzerine gerçekleþtirildi.

Belçika'da federal polis, ülkenin Flaman Bölgesi'ndeki Denderleeuw kasabasýnda yer alan ve terör örgütü PKK propagandasý yapan "Sterk tv ve Medya Haber tv" tarafýndan kullanýlan ofislere baskýn gerçekleþtirmiþti.

Ofislerde arama yapýlan operasyonda bazý bilgisayarlara ve çok sayýda dokümana el konulmuþtu.

Polis kaynaklarý 200'den fazla polisin katýlýmýyla yerel saatle 01.30'da baþlayan operasyonun 4 saat sürdüðünü belirtmiþti.

Belçika Federal Savcýlýðý, operasyonun, terörün finansmanýnýn önlenmesi konusunda soruþturma yürüten Fransa'nýn talebi üzerine gerçekleþtirildiðini bildirmiþti.

3 PKK'LI ÝADE EDÝLDÝ

Fransa'dan sýnýr dýþý edilme kararý olan PKK'lý Firaz Korkmaz'ýn Türkiye'ye iadesine karþý çýkan terör örgütü yandaþlarý 27 Mart'ta Charles de Gaulle Havalimaný'nda olay çýkarmýþtý.

Yaklaþýk 20 kiþilik grup, Korkmaz'ý götüren Ulusal Geri Gönderme Birimi ekibine saldýrmýþtý.

"PKK/KCK silahlý terör örgütüne üye olma" suçundan ulusal seviyede aranan Mehmet Kopal ise 9 Nisan'da Fransa'dan Türkiye'ye getirilmiþti.

Fransa'dan son bir ay içinde PKK'lý Serhat Gültekin de Türkiye'ye iade edildi.

  • PKK finans
  • Fransa operasyon
  • terör örgütü