Fransa'daki Alpes bölgesinden ýrkçý hareket! Planlanan yardým iptal edildi
ABONE OL

Bölgeden yapýlan açýklamada, Grenoble'da söz konusu resmin çizilmesinin "provokasyon" ve "kabul edilemez" olduðu savunuldu.

Bunun sadece aþýrýcýlara fayda saðladýðý, þiddete ve nefrete körüklediði iddia edilen açýklamada, sokaklarda duvar resimlerinin yapýldýðý "Street art fest Grenoble Alpes" isimli festivale yapýlmasý planlanan para yardýmýnýn iptal edildiði belirtildi.

Fransýz basýnýndaki haberlerde, duvar resminin 8 ay önce çizildiðine ve festivalle bir ilgisi olmamasýna raðmen söz konusu yardýmýn kesilmesi kararý alýndýðýna dikkati çekildi.

Festivalin Direktörü Jerome Catz, yaptýðý açýklamada, bölgeye kararýný gözden geçirmesine çaðrýsý yaptýðýný belirterek, festival için sadece Auvergne-Rhones-Alpes bölgesinde deðil ayný zamanda Grenoble Belediyesinden de alacaklarýný söyledi.

Söz konusu bölgenin 10 bin avroluk yardýmý iptal etmesinin nedeninin siyasi olduðunu ve bunun nisanda düzenlenecek cumhurbaþkaný seçiminin öncesinde yaþanmasýnýn manidar olduðuna iþaret eden Catz, söz konusu resmi çizen sanatçýnýn bazý insanlarýn dinleri nedeniyle ayrýmcýlýða uðradýðýna dikkati çekmek istediðini belirtti.

Bu olayýn ardýndan resmin siyaha boyandýðý ifade edildi.

Resmin üzerinde "Müslüman" yazan sarý yýldýz da bulunuyor.