Fransa'dan Ýsrailli savunma firmalarýna fuar ambargosu!
ABONE OL

Politico'nun konuya yakýn bir kaynaða dayandýrdýðý haberde, Ýsrailli firmalarýn, 4-7 Kasým tarihlerinde baþkent Paris'te yapýlacak uluslararasý deniz savunma fuarý Euronaval'a giriþinin yasaklandýðý iddia edildi.

Ýsrailli þirketlerin fuardan men edilmesi kararý henüz kamuoyuna duyurulmadýðý için isminin saklý tutulmasý koþuluyla Politico'ya konuþan kaynak, Ýsrail heyetinin fuara katýlýmýna izin verileceði ancak Ýsrailli firmalarýn askeri ekipmanlarýný fuarda sergilemesinin yasaklanacaðýný söyledi.

Deniz savunma sistemleri alanýndaki uluslararasý fuarlardan biri olan ve yüzlerce firmaya ev sahipliði yapan Euronaval, Paris'teki Nord Villepinte Fuar Merkezi'nde yapýlacak.

Ýsrail'in, savunma ve güvenlik endüstrisi alanýnda önde gelen uluslararasý etkinliklerden biri olan Eurosatory Fuarý'na da katýlýmý yasaklanmýþtý. Paris'te düzenlenen fuarýn ana organizatörü Coges Events, "hükümet yetkililerinin kararýyla, 2024 Eurosatory Fuar Salonu'nda hiçbir Ýsrail savunma sanayisi standý"nýn olmayacaðýný duyurmuþtu.

Uluslararasý kamuoyunda, Gazze ve Lübnan'a saldýrýlarýný sürdüren Ýsrail'in uluslararasý organizasyonlardan men edilmesi çaðrýlarý yapýlýyor.