Fransýz milletvekilinden Eurovision çaðrýsý: Yarýþma bu yýl iptal edilsin
ABONE OL

Boyun Eðmeyen Fransa Partisi (LFI) milletvekili Portes, X paylaþýmýnda, bu akþam finali yapýlacak 2024 Eurovision Þarký Yarýþmasý'nda Ýsrail'in temsilcisi þarkýcý Eden Golan'ýn "soykýrým" yapan bir ülkeyi temsil ettiðini vurguladý.

Filistin'e desteðiyle bilinen Portes, "Eurovision, ordusunu etnik temizlik yapmak ve binlerce sivili katletmek için kullanan bir devletin medya ve siyasi platformu olmamalý." ifadelerini kullanarak, bu yýlki Eurovision Þarký Yarýþmasý'nýn iptal edilmesini istedi.

Eurovision Þarký Yarýþmasý'nýn 2023 Norveç temsilcisi Alessandra, bu akþam yapýlacak finalde ülkesinin oylarýný sunma görevinden çekildiðini duyurarak, Filistin'e desteðini bildirmiþti.

Ýsrail'in katýlýmý nedeniyle protesto ve eleþtirilerin odaðýndaki yarýþmanýn düzenlendiði Malmö kenti, Filistin'e destek gösterilerine sahne oluyor.

Belçika, Portekiz, Ýngiltere, Ýrlanda, Ýsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Þarký Yarýþmasý'nda temsil eden sanatçýlar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateþkes" çaðrýsý yapmýþtý.