Fransýz siyasetçiler Türk üniversitesini hedef aldý
ABONE OL

AP'den bazý Fransýz milletvekilleri ve Fransa'nýn eski bakanlarýndan Nadine Morano, sosyal medyadan paylaþtýklarý mektupta, GÝBTÜ'yü "Hamas'a yakýn" olmakla suçladý ve AB'nin bu üniversiteyle olan iliþkisini derhal kesmesini istedi.

Fransýz siyasiler ayrýca Ýsrail'in iþgaline karþý Filistin halkýnýn yanýnda yer alan üniversitenin Hamas'ý desteklediðini iddia ederek, Erasmus+ ortaklýðýný "skandal" olarak nitelendirdi.

Mektupta, üniversitenin eðitim programýnda Ýslam'ýn merkezi bir rol oynadýðý ifade edilerek, Rektör Þehmus Demir'in Ýsrail'e yönelik eleþtirileri ve Filistin halkýna destek açýklamalarýna deðinildi.

GÝBTÜ'ye yönelik Müslüman karþýtý tutum, Avrupa'daki Müslüman karþýtý eðilimlerin derinleþtiði ve aþýrý saðcýlarýn AP'de güçlendiði bir süreçte ortaya çýkarken, Ýslam karþýtý politikalarýn sadece güvenlik alanýnda deðil, kültürel ve akademik iþbirliklerinde de karþýlýk bulmaya baþladýðý görülüyor.

Fransýz siyasilerin GÝBTÜ'ye yönelik eleþtirileri, Fransa'nýn meþhur haftalýk gazetelerinden Journal du Dimanche'ta yayýmlanan bir haberde yer alan iddialara dayandýrýlýyor.