G7 Liderler Zirvesi'nin ikinci gün oturumlarý baþladý
ABONE OL

ABD, Almanya, Ýngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve Ýtalya'dan oluþan G7 ülkeleri ve Avrupa Birliði (AB) liderlerinin katýlýmýyla Ýtalya'nýn tatil beldesi Borgo Egnazia'da düzenlenen 50. G7 Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde, liderler ilk olarak kendi aralarýnda düzensiz göç konusunu ele aldý.

G7 liderleri daha sonra Türkiye Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da davetli olduðu "Afrika ve Akdeniz, Yapay Zeka ve Enerji konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu"na katýlacak.

Söz konusu oturumda, Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baþkaný Papa Franciscus'un da birer konuþma yapmasý, liderlerin oturum sonrasý birbirleriyle ikili görüþmelerin ardýndan aile fotoðrafý çektirmesi bekleniyor.

Ýtalya Baþbakaný Giorgia Meloni'nin, liderler onuruna vereceði akþam yemeði davetiyle zirvenin ikinci günü tamamlanacak.

Öte yandan, ABD Baþkaný Joe Biden'ýn da bugünkü oturumlarýn ardýndan zirveden ayrýlarak ülkesine döneceði belirtildi. Biden, yorgun olduðu gerekçesiyle dün akþam Ýtalya Cumhurbaþkaný Sergio Mattarella'nýn G7 liderleri onuruna verdiði yemeðe de katýlmamýþtý.