'Gazze Kasabý' Netanyahu'nun evi hedef alýndý! Lübnan'dan ÝHA'lý misilleme
ABONE OL
Lübnan'dan fýrlatýlan insansýz hava aracý (ÝHA) Ýsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Baþbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduðu bölgeye isabet etti.

Ýsrail ordusundan yapýlan açýklamada, Lübnan'dan Ýsrail hava sahasýna doðru üç ÝHA'nýn girdiðinin tespit edildiði, ikisinin imha edildiði belirtildi.

Bir ÝHA'nýn Kayserya kentinde bir yapýya isabet ettiði ancak yaralý olmadýðý belirtildi. Saldýrý sýrasýnda, Tel Aviv yakýnlarýndaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu "8200 Birimi" ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldý.

Ýsrail ordusu, baþka bir ÝHA'nýn sýzmýþ olmasý ihtimalinin kalmadýðýný savundu.

Ýsrail polis sözcülüðü yaptýðý açýklamada, Kayserya kentinde ÝHA'nýn bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoðun biçimde bölgede konuþlandýðý, herhangi bir patlayýcý parça bulunmasý ihtimaline karþý arama-tarama yaptýðý belirtildi.

Öte yandan, Ýsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayýda birlik gönderdiði ve kentte buraya çýkan yollarýn giriþ-çýkýþlarýný kapattýðý bildirildi.

Ýsrail Baþbakanlýk Ofisi tarafýndan yapýlan açýklamada da Baþbakan Netanyahu'nun Kayserya'daki evine doðru bir ÝHA fýrlatýldýðý belirtildi.

Olay sýrasýnda Netanyahu ve eþinin evde olmadýðý ve yaralanan olmadýðý iddia edilen açýklamada, konuya iliþkin detaylý bilgi verilmedi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde ise Netanyahu'nun Ofisinin, onun nerede olduðu ve saldýrý anýnda Sezariye'de bulunup bulunmadýðý konusunda yorum yapmayý reddettiði belirtildi.

Sosyal medyaya yansýyan görüntülerde Netanyahu'nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuþ beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduðu alanýn çevresine saðlýk ekipleri ve polisin yoðun biçimde toplandýðý görülüyor.

Ayný þekilde, sosyal medyada dolaþan bir görüntüde bölgede uçuþ yapan bir helikopterin yanýndan ÝHA'nýn geçtiði ve ardýndan saldýrý alarmlarý çaldýðý dikkati çekiyor.

Hizbullah'tan, saldýrýya iliþkin henüz açýklama yapýlmadý.

Ýþgalci Ýsrail, Lübnan'a 87 hava saldýrýsý daha gerçekleþtirdi

Soykýrým destekçisi Biden'a Berlin'de protesto

Soykýrýmcý Ýsrail'in Lübnan'a düzenlediði saldýrýlarda ölenlerin sayýsý 2 bin 412'ye yükseldi

ÝSRAÝLLÝ ÜST DÜZEY HÜKÜMET YETKÝLÝSÝ, "ÝRAN'IN NETANYAHU'YA SUÝKAST GÝRÝÞÝMÝNDE BULUNDUÐUNU" SÖYLEDÝ

Ýsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisinin, "Ýran'ýn Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'ya suikast giriþiminde bulunduðunu" söylediði bildirildi.

Ýsrail'den yayýn yapan Kanal 12 televizyonunun haberinde konuya iliþkin bilgi verildi.

Haberde, Ýsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisinin, "Ýran'ýn Netanyahu'ya suikast giriþiminde bulunduðunu" söylediði aktarýldý.

Öte yandan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de Netanyahu'nun evinde hasar meydana geldiði ve Ýsrail Ýç Ýstihbarat Teþkilatý Þin-Bet'in (Þabak) tüm hükümet yetkilileri çevresinde alarm durumuna geçtiði ifade edildi.

ÝSRAÝL'ÝN KUZEYÝNE BÝR DÝZÝ ROKET FIRLATILDI

Ýsrail'in kuzeyinde Baþbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun insansýz hava aracýyla hedef alýnmasýnýn ardýndan Hizbullah tarafýndan birden fazla salvoda fýrlatýlan yaklaþýk yüz kadar roket saldýrýsýnda en az bir kiþi öldü, 10'dan fazla kiþi yaralandý.

Ýsrail'in kuzeyindeki Hayfa çevresinden Lübnan sýnýrýna kadar uzanan geniþ bir bölgede sabah saatlerinden itibaren düzenlenen roket saldýrýlarý nedeniyle saldýrý alarmlarý çaldý.

Ýsrail hava savunma sistemlerinin roketleri havada imha ettiði görüntüler sosyal medyaya yansýdý.

Ýsrail ordusundan yapýlan açýklamaya göre, Lübnan'dan Ýsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Celil bölgelerine doðru sabah saatlerinden itibaren 100 kadar roket atýldý.

Akka bölgesine isabet eden roket nedeniyle yaralanan bir kiþi hayatýný kaybetti.

Ayný þekilde, Hayfa çevresindeki Kiryat Ata bölgesine bir roket isabet etti. Ýsrail acil yardým servisi Kýzýl Davud Yýldýzý'nýn yaptýðý açýklamaya göre, saðlýk ekipleri burada 5 yaralýya müdahale etti.

Sýnýra yakýn Shlomi isimli Ýsrail yerleþim yerinde bir eve isabet eden roket nedeniyle dört kiþi yaralandý.

Kanal14 televizyonunun haberine göre, Lübnan'dan düzenlenen saldýrýlarda en az 14 kiþi yaralandý.

Ýsrail'in kuzeyinde birden fazla noktaya isabet eden roketler nedeniyle maddi hasar oluþtuðu, bazý noktalarda yangýn çýktýðý, dumanlarýn yükseldiði görüntüler sosyal medyada paylaþýldý.

- HÝZBULLAH ROKET SALDIRILARINI DUYURDU

Hizbullah'tan yapýlan yazýlý açýklamalarda, "Gazze'deki Filistin halkýnýn direniþiyle dayanýþma Lübnan ve halkýnýn savunmasý, Ýsrail'in sivillere yönelik iþlediði katliamlara karþýlýk Ýsrail'in kuzeyindeki bölgelere çeþitli mühimmatlar ve farklý kalibrelerde roketlerle, bir dizi saldýrý düzenlendiði" duyuruldu.

Açýklamada, özellikle Hayfa körfezi çevresi ve Ýsrail'in kuzeyindeki Celil bölgesindeki askeri noktalara gece saatlerinden itibaren 8 ayrý saldýrý düzenlendiði belirtildi.

Hizbullah'tan henüz Netanyahu'nun konutunu hedef alan ÝHA saldýrýsýna iliþkin açýklama yapýlmadý.

GAZZE KASABI NETANYAHU KONUÞTU

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, sabah saatlerinde Ýsrail'in kuzeyinde konutuna düzenlenen ÝHA saldýrýsýna karþýlýk "hiçbir þeyin kendilerini caydýramayacaðýný" belirtti.

Netanyahu, yayýnladýðý görüntülü mesajýnda, Ýsrail askerleriyle iki gün önce Gazze'de girdiði çatýþmada öldürülen Hamas'ýn lideri Yahya Sinvar'ýn kaybýyla övünerek, "Ýran'ýn bölgedeki diðer vekilleriyle savaþmaya devam edeceklerini ve bu savaþý kazanacaklarýný" söyledi.

Görüntüyü kaydeden kiþinin "Herhangi bir þey sizi caydýrabilir mi?" sorusunu Netanyahu, "Hayýr, hiçbir þey bizi caydýramaz. Zafere kadar devam edeceðiz." ifadesiyle yanýtladý.

  • Ýsrail saldýrýsý
  • ÝHA düþmesi
  • Netanyahu evi