Gazze Þeridi'nde zulüm bitmiyor! Ýsrailli Bakan Ben-Gvir'den çirkin talep: Giriþlerini tamamen durdurun
ABONE OL

Ýsrail ordu radyosuna açýklamada bulunan Ben-Gvir, Gazze'de ateþkes ve esir takasý konusunda, "Ben anlaþma taraftarý deðilim. Eðer Hamas'a giden yakýtý durdursaydýk, kaçýrýlanlar uzun zaman önce dönerdi." dedi.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun son aylarda "birçok kez tavsiyelerine kulak verdiðini" savunan Ben-Gvir, Gazze'ye yakýt giriþinin tamamen durdurulmasý konusundaki tavsiyesinin de dinlenmesini umduðunu söyledi.

Ben-Gvir, Gazze Þeridi'ne yakýt giriþinin tamamen engellenmesinin yaný sýra askeri baskýnýn artýrýlmasý çaðrýsýnda bulundu.

Ýsrail'in Lübnan'ýn baþkenti Beyrut'a yönelik saldýrýlarý sonlandýracaðý yönündeki iddialara iþaret eden Ben-Gvir , "Netanyahu'nun Beyrut'a yönelik hava saldýrýlarýný durdurma kararýndan haberim yok."dedi.

Ýsrail, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýný baþlattýðý 7 Ekim 2023'ten bu yana bölgede gýda, yakýt, ilaç ve insani yardým giriþini engellemek de dahil olmak üzere "topyekun kuþatma" uyguluyor.

Gazze'deki birçok hastane, yakýtýn tükenmesi ve elektrik kesintileri nedeniyle hasta ve yaralýlarýn tedavisinin durma noktasýna geldiðini duyurdu.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 42 bin 344 Filistinli öldü, 99 bin 13 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.