Gazze'de yarým milyon kiþi açlýk ve susuzluk tehlikesiyle karþý karþýya
ABONE OL

Gazze Belediyesi Sözcüsü Husni Muhenna, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Gazze'deki insani durumun felaket haline geldiðini belirtti.

Muhenna, Ýsrail'in 7 Ekim'de Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþlamasýyla eþ zamanlý elektrik kesintilerinin, su ve gýda kýtlýðý, saðlýk ve çevre felaketlerinin ortaya çýkmasýna neden olduðunu ifade etti.

Ýsrail'in Gazze Belediyesine ait garajý hedef almasý sonucu bazý iþ makinalarýnýn ve araçlarýn kullanýlamaz hale geldiðini belirten Muhenna, Ýsrail bombardýmaný nedeniyle kapanan sokaklarýn açýlmasý çalýþmalarýnda zorluk yaþadýklarýný aktardý.

Muhenna, araç ve yakýt sýkýntýsýnýn ayný zamanda, yaralýlarý tahliye etme ve hayatýný kaybeden Filistinlilerin cenazelerini taþýma iþlemlerini aksattýðýný kaydetti.

Filistinli yetkili, su sýkýntýsýnýn da en önemli sorunlarýn baþýnda geldiðini söyleyerek sözlerine þöyle devam etti:

"Þifa Hastanesi'ne su veremiyoruz. Barýnma merkezlerindeki su ve gýda krizi, bu merkezlere gelen insan sayýsýnýn, kapasitenin ötesine geçmesi nedeniyle katlanarak artýyor."

Muhenna, altyapýnýn kasýtlý þekilde hedef alýndýðýný ifade ederek, yakýt eksikliðinden dolayý kanalizasyonlardan taþan atýklarýn temizlenmesinin de mümkün olmadýðýný vurguladý.

  • gazze
  • açlýk
  • susuzluk