Gazzeli konservatuvar öðrencilerinden Gazzeli çocuklara destek
ABONE OL

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan saldýrýlarý aylardýr devam ederken öksüz vea yetim kalan, evlerini, kardeþlerini, arkadaþlarýný yitiren, büyük acýlara þahit olan çocuklar, silah ve bomba sesleri arasýnda hayata tutunuyor.

Gazze'de yaþanan büyük acýlardan etkilenen çocuklarýn yaralarýný sarmak isteyen gönüllü bir grup konservatuvar öðrencisi, 7 Ekim'den bu yana çok sayýda katliama tanýklýk eden Nusayrat kampýndaki bir sýðýnma merkezinde, çocuklarýn bir nebze de olsa bu acýlardan uzaklaþmasý için harekete geçti.

Edward Said Müzik Konservatuvarý öðrencileri, kendi kullandýklarý müzik aletleri ve seslendirdikleri direniþ ve vatan þarkýlarýyla Gazzeli çocuklarý hem eðlendiriyor hem de boðucu savaþ ortamýndan uzaklaþtýrýyor.

Gençler, ailelerini, yakýnlarýný, arkadaþlarýný kaybeden ve güvenli yaþam haklarý ellerinden alýnan çocuklarýn zihinlerini daðýtmak ve onlara umut aþýlamak istediklerini ifade ediyor.

Çadýr kampta çocuklara müzik ziyafeti veren gençlerin enstrümanlarýný çalarak söyledikleri marþlara ve þarkýlara çocuklar da alkýþlarla eþlik ediyor. Gençler ayrýca isteyenlere ud, gitar ve davul gibi çeþitli enstrümanlarý çalmayý öðretiyor.

"PSÝKOLOJÝK BASKININ HAFÝFLEMESÝNE KATKI"

Etkinliði izleyen Ummu Muhammed Kefeyna isimli Filistinli kadýn, AA muhabirine, çocuklara yönelik hazýrlanan bu etkinliði çok beðendiklerini belirterek, "Müzik hayatýmýza bir çeþit neþe ve huzur katýyor. Ýsrail saldýrýlarýnýn oluþturduðu savaþ atmosferinden bir nebze uzaklaþtýrarak üzerimizdeki psikolojik baskýnýn hafiflemesine katký saðlýyor." dedi.

Bu etkinliðin, güvenli yaþam hakkýndan ve eðitim hayatýndan mahrum edilen çocuklar için bir umut olduðunu ifade eden Kefeyna, "Müzik yaþadýklarý zorluklarý aþmada çocuklara yardýmcý oluyor. Etkinlik sýrasýnda dahi duyulan bombardýmanlara raðmen çevreye güzel bir atmosfer hakim oluyor, korkutucu patlama seslerini unutup mutlu bir þekilde þarkýlara uyum saðlýyorlar." diye konuþtu.

"MÜZÝK ÝSRAÝL SALDIRILARININ OLUÞTURDUÐU KORKULARI HAFÝFLETTÝ"

Göçe zorlanan çocuklardan Rimas Nasýr da "Müzik hayatýn üzerimizdeki baskýsýný ve Ýsrail saldýrýlarýnýn oluþturduðu korkularý hafifletti; birçok acý sahneyi unutturdu, yüreklerimize neþe ekti." þeklinde konuþtu.

"Bize güzel olan her þeyi, ders çalýþmayý dahi unutturan, 10 aydýr süren Ýsrail saldýrýlarý yetmedi mi?" serzeniþinde bulunan Nasýr, "Bugün katýldýðýmýz bu müzikli etkinlikten keyif aldýk, bunun bir kez daha tekrarlanmasýný umuyoruz." dedi.

Melak el-Hafi ise bomba seslerini ve yýkým görüntülerini unutturan bu etkinliðe katýlmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi.

Hafi, "Merkeze yakýn çadýrlarda yaþýyoruz ve müzik etkinliðinin Ýsrail bombardýmanýna ve üzerimizde yoðun keþif uçaklarýnýn uçmasýna denk gelmesine raðmen bu etkinliðe katýlmayý çok sevdik." ifadelerini kullandý.

"ÇOCUKLARIN NEGATÝF ENERJÝLERÝNÝ SERBEST BIRAKABÝLECEKLERÝ GÜVENLÝ BÝR ORTAM"

Etkinliði düzenleyen gönüllü gençlerden Basim Nasrallah, bu etkinliðin çocuklarýn negatif enerjilerini serbest býrakabilecekleri güvenli ve rahat bir ortam saðlanmasýna, saldýrýlarýn gölgesinde umudun yeniden canlanmasýna katkýda bulunduðunu söyledi.

Çocuklara vatan sevgisi aþýlayan marþlar öðrettiklerini ve bu etkinlikleri sürdürmekte kararlý olduklarýný vurgulayan Nasrallah, "Þarký söylerken bombardýman olduðunda çocuklarýn grupla uyumlarý ve performanstan duyduklarý mutluluk nedeniyle þiddetli patlama seslerine ilgi ve korku göstermediklerini fark ettim." diye konuþtu.

Nasrallah, tüm dünyaya, "yerinden edilenlerin her an yaklaþan korku ve tehlikeden uzak, evlerine ve normal yaþamlarýna dönebilmeleri için Gazze'deki yýkýcý saldýrýlarý durdurmasý için Ýsrail'e acil müdahale ve baský uygulamalarý" çaðrýsýnda bulundu.