Gazze'nin kuzeyinde vahþi katliam! Ýsrail kadýn ve çocuk demeden en az 55 kiþiyi þehit etti
ABONE OL

Soykýrýmcý Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 387. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL ORDUSUNUN, GAZZE'NÝN KUZEYÝNDEKÝ BEYT LAHÝYA'YA SALDIRISINDA EN AZ 35 KÝÞÝ ÖLDÜ

Filistin haber ajansý WAFA'ya göre, Ýsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki Batý Kavþaðý yakýnlarýnda 5 eve saldýrý düzenledi.

Saldýrýlarda aralarýnda kadýn ve çocuklarýn da bulunduðu en az 35 Filistinli hayatýný kaybetti, onlarcasý yaralandý.

Ýsrail'in, saðlýk ekiplerini hedef almasý ve hastaneleri hizmet dýþý býrakmasý nedeniyle Filistinliler ölü ve yaralýlarý civardaki evlere taþýmak zorunda kaldý.

Öte yandan Hamas'tan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in, Beyt Lahiya'da iþlediði vahþi katliamýn, modern çaðýn tanýk olduðu en çirkin soykýrým ve zorla yerinden edilme biçimlerinden biri olduðu ifade edildi.

Uluslararasý toplum ve kurumlarýnýn, cani ABD iradesine teslim olmasý ve iþgal ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki halký evlerini terk etmeye zorlamasý karþýsýnda sessiz kalmasý nedeniyle yüzbinlerce kiþinin maruz kaldýðý bu soykýrýmdan sorumlu olduðu kaydedildi.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'NÝN KUZEYÝNDEKÝ CÝBALÝYA'YA DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRIDA EN AZ 20 KÝÞÝ ÖLDÜ

Filistin resmi ajansý WAFA'da yer alan haberde, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampý'na yönelik saldýrýlarýný sürdürdüðü belirtildi.

Cibaliya Mülteci Kampý'nda yerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýnma merkezi olarak kullandýðý Fahura Okulu bölgesinde yerleþim alanlarýnýn havadan bombalandýðý aktarýldý.

Saldýrýda çoðu çocuk ve kadýn en az 20 kiþinin yaþamýný yitirdiði, onlarca kiþinin yaralandýðý ifade edildi.

Görgü tanýklarýndan alýnan bilgiye göre, Ýsrail'in þiddetli saldýrýlarý nedeniyle sivil savunma hizmetlerinin durduðu bölgede saðlýk ve sivil savunma ekipleri olay yerine ulaþmakta güçlük çekiyor.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

16:51 Guterres, Ýsrail'in saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze'nin kuzeyindeki sýkýþan Filistinli sivillerin durumunun "tahammül edilemez" olduðunu bildirdi.

15:08 Ýsrail ordusunun, Gazze'de yerlerinden edilen kiþilerin sýðýndýðý bir okulu bombalamasý sonucu ilk belirlemelere göre 8 kiþi hayatýný kaybetti çok sayýda kiþi yaralandý.

14:53 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediði saldýrýda çoðu çocuk ve kadýn en az 20 kiþi hayatýný kaybetti, onlarca kiþi yaraland

13:33 Ýsrail askerleri iþgal altýndaki Batý Þeria'da 12 kiþiyi gözaltýna aldý

13:02 Lübnan'daki çatýþmalarda biri binbaþý 4 Ýsrail askeri daha öldü

09:10 Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyine düzenlediði saldýrýda 6 kiþi öldü

08:34 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Meþru Beyt Lahya kentine düzenlediði saldýrýda 10 kiþinin öldüðü, çok sayýda kiþinin yaralandýðý bildirildi

04:01 Bahreyn, Ürdün, Filistin, Körfez Ýþbirliði Konseyi (KÝK), Hamas ve Yemen'deki Husiler, Ýsrail'in Ýran'a yönelik saldýrýsýný kýnadý.

01:40 ABD'nin Michigan eyaletindeki bazý Müslüman toplum liderleri, 5 Kasým'da yapýlacak baþkanlýk seçiminde "Orta Doðu ve Ukrayna'daki savaþý sona erdireceðini söylediði için" Cumhuriyetçilerin baþkan adayý Donald Trump'ý desteklediklerini açýkladý

00:01 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da düzenlediði saldýrýda en az 35 Filistinlinin öldüðü belirtildi.